Merhabalar,

Börekler,hamur işleri içinde çok sık tükettiğimiz yiyeceklerden biridir.Kimi zaman kahvaltı da ,çoğunlukla çay ikramların da ilk aklımıza gelen ikramlardandır.

Hazır yufkalar ve pratik tarifler kimi zaman imdadımıza yetişir,hele yufkacıdan alınan taze ve incecik yufkalar enfes lezzetleri ile ve kolay yapımı ile misafirlerimiz le paylaşmamızı sağlar.

Bugün ki tarifimiz de evde olan iç malzemelerini de kullanabilirsiniz.Bir değişiklik olsun diye ben beyaz peynir ,kaşar peyniri ve biraz da sosis ekledim.Malum çocuklar sosis sevdikleri için..güvenilir ve taze alacağınız sosisleri tercih ediniz.

Haydi başlayalım..

  • MALZEMELER:
  • 6 ad hazır yufka
  • SOS İÇİN:
  • 100 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı (ajda bardak) süt
  • 3 ad yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • İÇ HARCI:
  • Beyaz Peynir
  • Kaşar peyniri
  • Sosis
  • Hepsini ayrı ayrı tabaklara hazırlayın.
  • ÜZERİNE:
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Haşhaş
  • YAPILIŞI:
  • Sos malzemelerini bir kasede karıştırın.
  • Yufkanın tekini masaya serin.
  • Üzerine sos gezdirin ve 2. yufkayı üzerine kapatarak tekrar soslayın.
  • Üzerine sırayla beyaz peynir,kaşar peyniri ve sosis gezdirin (yufkanın her tarafına gelecek şekilde)
  • Yufkanın alt ve üst kısmını 2 parmak kalınlığında olacak şekilde içe kapatın.
  • Alt kısımdan başlayarak dört parmak kalınlığında çok sıkı olmayacak şekilde katlayın.
  • İkili olarak yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
  • 3 ad uzun börekler olacaktır.
  • Hepsini aynı boyutlarda (takribi 10 cm) keserek parçalara ayırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsinize börekleri dizin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını süt ile çırparak üzerlerine sürün.
  • Haşhaş serpin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında pişirin.
  • Afiyet olsun.
  • sevgiyle...