Beşiktaş galibiyet yüzü göremiyor! Süper Ligde en fazla beraberlik alan takımlardan bir tanesi Beşiktaş derken, Valerien Ismael ile 4. maçına çıkan siyah beyazlılar bu kez yenilgiyle tanıştı. Hem de ne yenilgi. Karşılaşma boyunca etkili pozisyon dahi üretemeyen, pozisyona girse de gol atamayan bir Beşiktaş izledik. 

Kanaatimce bunun üç önemli nedeni var: 

Bir; Beşiktaş’ın hala bir ideal 11’i ve haliyle bir takım oyunu yok. 

İki; Beşiktaş’ın yıldız olarak bahsedilen bireysel yetenekleri Pjanic, Teixeira, Batshuayi, Vida yeteneksiz! 

Üç; 3-4-3 oyun kurgusunun en büyük zafiyeti olan savunmanın arkasına atılan hızlı toplara engel olamamak. 

Sezon başından bu yana savunmanın, merkezin ve hücumun kilit noktalarında devamlı farklı oyuncular deneyen, ısrar ettiği bazı oyunculardan ise asla verim alamayan ve neticesinde kadronun en azından ana omurgasını oluşturamayan bir takım izliyoruz. Örneğin hücum hattının kilit noktaları sağ ve sol ön. Fakat siyah beyazlılar sol önde doğru ismi bir türlü bulamadı. Bu bölgede ne Teixeira ne de Larin bugüne kadar istenilen oyunu sunmadı ve ileride Batshuayi de gereksiz ısrar edildi.

Öte yandan defans hattında eğer üçlü oyun tercih edilecekse bu üçlünün kondisyon açısından güçlü, geri dönüşlerde de çok hızlı olması, arkaya top kaçırmaması gerekiyor. Savunmada aynı sorunlar yaşanmasına karşın neden hala Vida var Serdar niye oynamıyor? Vida’nın sakarlıkları, üstelik yavaş olması Beşiktaş’ın oyunu için büyük handikap. 

Merkeze baktığımızda ise; Ismael üç haftadır Josef-Can ikilisini tercih ediyordu. Can’ın sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa karşısında Pjanic tercihi hatalı oldu. Pjanic, Beşiktaş’ın sahasında/oyununda bir yıldız olduğunu hiç göstermedi. Kasımpaşa karşısında vasatın altındaydı. Bu bölgede olması gereken isim Emirhan! 

Özetle Beşiktaş bu sorunları diğer teknik direktörleriyle de yaşadı. Valerien Ismael’in daha cesur olması şart. Aynı isimleri tercih edip aynı açıklamaları yapmanın anlamı yok. (Ismael: "gol atan oyunculara ihtiyaç var.”) Batshuayi ve Kenan gol atamıyor bunu bütün Türkiye gördü. Artık Beşiktaş teknik direktörünün de görmesi gerekiyor. Ismael, belli bir proje dahilinde buraya geldiyse Beşiktaş taraftarına bunu göstermeli. Kadro seçimiyle, maç devam ederken oyuna dokunuşuyla, ezber bozmasıyla, cesaretiyle bunu göstermeli. Aksi halde devam etmesi imkansız.