Kitap Dünyası  

Hayaletin Garip Huyları 

STEPHEN KİNG’DEN “HAYALETİN GARİP HUYLARI” ALTIN KİTAPLAR’DAN ÇIKAN TAM METİN BASKISIYLA RAFLARDAKİ YERİNİ ALIYOR! Korku kralının sınırsız hayal gücüne tam metin ayrıcalığıyla eşlik etmeye hazır mısınız? Korkunun hüküm sürdüğü, uğursuz güçlerin ve ürkütücü yaratıkların varlığını sürdürdüğü, güzel her şeyin bir anda yok olabileceği o tuhaf ve harika durakta buluşalım. İğrenç sıçanların yeni bir dünya kurduğu karanlıkların derinliklerinden, hayatla ölümü birbirinden ayıran baş döndürücü yüksekliklere… İnsanlığı yeryüzünden silmeye çalışan bir virüsten, uzayın sonsuzluğundan gelen korkunç bir tehdide… Bağımlılıktan kurtulmak için alışılmadık yollara başvuran bir adamdan, mide bulandırıcı bir dönüşüm geçiren yalnız bir alkoliğe… Tüylerinizi diken diken edecek yirmi müthiş öykü.

Sayfa Sayısı: 416

Çevirmen: Gönül Suveren - Esat Ören 

YAZAR Stephen King HAKKINDA

Stephen King, hepsi de dünya çapında çok satanlar listelerine girmiş elliden fazla romanın yazarıdır. Eserlerinin arasında Kara Kule serisi, O, Mahşer ve Hayatı Emen Karanlık vardır. 2003’te Ulusal Kitap Vakfı’ndan Amerikan Edebiyatına Güzide Katkı Madalyası, 2014’te Ulusal Sanat Madalyası almıştır. Kendisi de yazar olan eşi Tabitha King ile Bangor, Maine’de yaşamaktadır.

****************************************************************************************************

MOR 

KİM OLMADIĞINIZI BULMAYA HAZIR MISINIZ?

“Lacivert” in yazarı Pınar Boylu Gogulan’ın yeni kitabı “Mor” Libros logosuyla raflarda!

Hayat; kırılma noktaları, tercihler, acı ve kederleriyle kambur gibi sırtımıza yüklendiğinde “Ben kimim?” sorusunu sorarız kendimize. Oysa şifa kimliğimizi değil, “kim olmadığımızı” keşfetmemizi bekler. Mor, yeni Alman tıbbı rehberliğinde hayat döngülerimizi keşfederken bize ait olmayan yüklerden kurtulup arınma imkanı sunuyor. Pınar Boylu Gogulan’ın regresyon terapisi yardımıyla geçmişle tanışıp yaşadığı yanılsamalar, yüzleşmeler ve sorgulamalarla okura şifa kapılarını araladığı ilk kitabı “Lacivert” de yeni kapağıyla kütüphanesinde nizama önem verenleri bekliyor.

MOR LACİVERT

Sayfa Sayısı: 232

Sayfa Sayısı: 176

YAZAR PINAR GOGULAN HAKKINDA

Pınar Gogulan, Essex Üniversitesi, Finansal Ekonomi bölümü mezunudur. 13 sene Londra’da, 1 sene New York’da yaşamış ve çeşitli lider finans şirketleri ve bankalarda yönetici ve Satış & Pazarlama pozisyonlarında çalışmıştır.

İkinci oğlu Can Leo’yu doğururken yaşadığı ölüme yakın deneyimden sonra, kendi kişisel gelişim yolculuğuna çıkmış, bilinçdışını ve holistik tıp bilimini araştırmaya başlamıştır.

Araştırmaları sonucu, regresyon eğitimini Avrupa Regresyon Terapistleri Birliği’nden alan Gogulan, IBRT (Dünya Regresyon Terapisitleri Birliği) ve EARTh (Avrupa Regresyon Terapistleri Birliği) üyesidir. 

2014’de Uluslararası Recall Healing Enstitüsü’nde Dr. Gilbert Renaud’dan Recall Healing Uzmanlık Diplomasını almıştır. 2015 senesinden Gilbert Renaud ile birlikte Institute of Recall Healing Türkiye’yi kurmuştur. Recall Healing’in Türkiye’deki tek temsilcisi olarak Dr. Renaud’nun eğitimlerini ülkedeki yüzlerce hekim, sağlık personeli, psikolog ve uzmanlara ulaştırmaktadır.

Avrupa Regresyon Terapistleri Birliği kongrelerinde Recall Healing & Otizm üzerine eğitim ve seminerler veren Gogulan, Hans TenDam, Tricia Caetano, Marion Boon, Andy Tomlinson, Christine Alisa, Neeta Sharma, Marc Van Hecke gibi nice duayenin eğitim ve seminerlerine katılma şansı da yakalamıştır. 2015 yılında hem kendi seminer ve eğitimleri için, hem de uluslararası platformda nice kıymetli duayen ve eğitmeni Türkiye’ye getirme amaçlı School of Younity’i kurmuştur. Türkiye’de oluşturduğu Recall Healing on Corporates modeliyle, kurumsal eğitimler ve danışmanlıklar vermektedir. 

‘Işık Her Zaman Bir Yolunu Bulur’, Lacivert & Mor kitapları Libros tarafından yayımlanmıştır.

****************************************************************************************************

Mavi Yıldız 

KENDİ SONUMUZA MI KOŞUYORUZ YOKSA BAŞKA DÜNYALARA MI?

“2018 Gülten Dayıoğlu Vakfı İlk Gençlik Romanı ödülü”nü alan Dilge Güney imzalı “Mavi Yıldız” Altın Kitaplar logosuyla raflarda! Dünya, yeryüzündeki yaşamı sona erdireceği söylenen Mavi Yıldız isimli kuyruklu yıldız haberiyle karışmıştır. Bir kısım insan gizlice Mars’a doğru yola çıkarken geri kalanlar panik hâlindedir. Mars yolcularından Sonsuz’un bindiği uzay gemisi Kauai-004’ün kalkışı son anda ertelenir. Babası Nuno ve gemideki diğer yolcularla birlikte Pahana’ya yerleşen Sonsuz, yapay zekâ ile yönetilen bu küçük yerleşim alanında Can’la tanışır ve Mavi Yıldız’ın peşine düşer. Acaba bu kuyruklu yıldız insanlığın sonunu getirecek bir felaket midir yoksa insanlık tarihinde açılacak yeni bir sayfa mı? Mavi Yıldız, ancak distopik bir gelecekte yaşanabilecek olan insan-yapay zekâ ilişkisini şaşırtıcı bir kurgu ve soluk soluğa bir heyecanla harmanlayarak okuru sıra dışı bir serüvene tanık ediyor.

Tür: Çocuk – Roman (+12 Yaş)

Sayfa Sayısı: 160

YAZAR DİLGE GÜNEY HAKKINDA

1980 senesinde doğdu. Sekiz yaşında öykü yazmaya başladı ve öğrencilik hayatı boyunca yazmayı hiç bırakmadı. 2003 senesinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2008 senesinde oğlu dünyaya geldikten sonra, çocuk ve gençlik kitaplarının büyüsüne kapıldı. Böylelikle çocuklar ve gençler için yazmaya başladı. 2015 senesinde ilk kitabı yayımlandı. İzmir’de yaşıyor. Araştırma yapmayı seviyor. Özellikle yıldızlar, uzay ve evrenin sırları ilgisini çekiyor. Dünya mitolojilerine ilgi duyuyor. 2018 senesinde başladığı Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Açık öğretim Önlisans Programına devam ediyor.

****************************************************************************************************

Son Koleksiyoncu 

KİTAPSIZ BİR DÜNYAYA BAŞ KALDIRAN CESUR ÇOCUKLARIN HİKAYESİ  Almıla Aydın’ın kaleminden Altın Kitaplar logosuyla çıkan “Son Koleksiyoncu” ciltli baskısıyla raflardaki yerini alıyor! Kitapların bir tür gücü vardır; bir kez eline alan onlardan asla vazgeçemez. Dünya büyük değişime uğramış, yapay zekânın hâkim olduğu yeni bir düzen kurulmuştu. Yaşamak, hayatta kalma mücadelesinden öteye geçmiyordu. Bilgilenmek kavramı artık yoktu. Kitaplar ise uzun zaman önce unutulmuştu. Kendilerine Kitap Koleksiyoncusu diyen bir grup, kitapların yeryüzünden silinmemesi için uğraşmışsa da zamanla onlar da yok olup gitmişti. Geriye bir tek Son Koleksiyoncu kalmıştı. Muhbirlerden uzakta, yaşadığı adada kitapları saklayıp korumakla yükümlüydü. Ta ki kitapların tehlikede olduğunu anlayıncaya kadar... Artık saklamaktan daha fazlasını yapmak zorundaydı. Önceden kararlaştırılan bir planı uygulayarak adadan ana karaya üç kitap gönderdi. O üç kitap, üç ayrı çocuğun eline geçti. Çocuklar, daha önce hiç karşılaşmadıkları bu “nesneleri” gizlice okumaya başladıklarında, aslında ne tür büyük sırları açığa çıkaracaklarından habersizdiler. Üstelik böylece sadece kendi geleceklerini değil, dünyanın geleceğini değiştireceklerinden de... Ve kitaplar için tehlikeye atılırken, bir an bile tereddüt etmediler.

Tür: Çocuk Roman (+12 Yaş)

Sayfa Sayısı: 200

Yazar Almıla Aydın Hakkında

1970 yılında İstanbul’da doğdu. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünden mezun oldu. 1992 ve 1996 yıllarında kısa bir süreliğine Amerika’da bulundu. Aynı yıllar içinde California Üniversitesi’nde İngilizce öğrenimi gördü. 1997 yılından bu yana eşi ve kızıyla birlikte İtalya’da yaşamını sürdürmektedir.

www.almilaaydin.com

[email protected]

****************************************************************************************************

UMUT EKENLER 

BİR KURTULUŞ SAVAŞI DESTANI “UMUT EKENLER”

Nur İçözü’nün usta kaleminden Altın Kitaplar logosuyla çıkan “Umut Ekenler” Kurtuluş Savaşı’nın destansı hikayesini çocuklarla buluşturuyor! Memleket yangın yeriydi. Genç yaşlı, kadın erkek demeden tüm toplum büyük bir kargaşanın eşiğinde, sahip olduğu her şeyi kaybetmek üzereydi. Düşman dört bir yanda, yıllarca komşu görünenler pusuda, asker yorgun, açlık kapıdaydı... Tüm bunlara dur demenin vakti gelmiş de geçiyordu. Anneler, babalar, gençler, çocuklar ve yaşlılar millî mücadelenin korkmaz bir neferi olarak vatanı korumak, düşmanları ülkeden kovmak ve özgür bir gelecek uğruna o büyük önderin, Mustafa Kemal'in peşinden gitmeye hazırlanıyordu. Nice Mustafalar, Osmanlar, Aliler, Kemaller, Gazi Dedeler, Hatice Kadınlar vardı bu mücadelenin kilometre taşlarında. Onlar umut ektiler, ışık oldular, can verdiler. Sokaklarda özgürce koşalım, rahatça uyuyalım, vatan toprağına bir tek düşman ayağı basmasın diye.

Umut Ekenler, işte o destanı yazanların hikâyesidir.

Tür: Çocuk – Roman (+12 Yaş)

Sayfa Sayısı: 128

Yazar Nur İçözü Hakkında

1948 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından, Hayat Yayınları yazı işleri ailesine katıldı. Bir süre sonra Doğan Kardeş dergisini yönetmeye başladı. Daha sonra Tay Yayınlarında, Walt Disney yayın grubuna ait dergilerin yayım çalışmalarında bulundu. Tercüman gazetesi ailesine yazı işleri müdürü olarak katıldı. Bulvar gazetesine kadın ve sağlık konulu sayfalar hazırladı. Emekliye ayrıldıktan sonra, meslek yaşamına Milliyet gazetesi dergi grubunda devam etti. Milliyet Kardeş dergisinin yayın danışmanlığını yaptı. Milliyet ve Radikal gazetelerinde sanat yazıları yazdı. Bazı dergilerde yazı işleri müdürlüğü yaptı.