Şöhret olmak, ün sahibi olmak ve parmakla gösterilmek demektir. Bu durum aslında zarar veren bir haldir. 

Dünyasal ve varoluşsal düzeyde şöhret hali mevcuttur. Varoluşsal düzeyde ünlü olmanın hiç bir zararı olmaz çünkü tekamül için eylemlerde bulunan insana şöhret kendiliğinden akmaya başlar ve hiç bir zarar vermez. Tekamül için çabalayan insan her türlü ünü hak eder. 

Dünyevi düzeyde şöhret ise zehirdir ve ölümcül olabilir. Şöhret zehrinin panzehiri tevazudur. Tevazu sahibi insan karşısına çıkan herkese ilk önce kendisi merhaba der ve toplantılarda en arkada oturur. 

Dünyevi düzeyde birinci olanlar varoluşsal düzeyde sonuncu olacak, sonuncu olanlar ise birinci olacaktır. 

Şöhretten özgür olmak için insan tekâmülsel bilgi edinmeli ve şöhret peşinden koşmamalıdır. Şöhret olmak için nasihat eden kişi, bunu insanların yararı için değil, gösteriş için yapar. 

Şöhreti seven ve kendini şöhrete kaptıran insan eylemlerinin sonuçlarından çekinmez ve şöhret uğruna her türlü şeyi yapar. 

Şöhret hastalığına yakalanmış insan şöhretin getirdiği serveti suistimal eder ve artık hiçbir  şeyden zevk almaz. Hayatının amacı şöhret olan insan şöhret hastalığına yakalanır. Şöhret hastalığının belirtisi depresyondur. Hayatın amacı şöhret olunca kişi de şöhreti ele geçirince amaçsızlığa düşer ve depresyona girer. Bu, şöhret pesinde koşan insanın kaderidir. 

Yüzeysel insanlar şöhrete eriştiklerinde onları amaçsızlık, depresyon, intihar bekler. 

Şöhret hastalığına tükenmişlik sendromu eşlik eder. Çalışma temposu yoğun olan herkes tükenmişlik sendromuna maruz kalabilir. Bu hastalığı birçok kişi geçirmektedir. Ünlülerde bu sendrom kaçınılmazdır. 

Şöhret sahibi insan fiziksel, zihinsel, duygusal,  psikolojik düzeylerde yıpranır. Özellikle mükemmelliyetçi olan kişiler tükenmişlik sendromuna tutulmaktadır. 

Mükemmeliyetçi insan yaptıklarından memnun olmaz, yaptıklarının mükemmel olmadığını düşünür ve hep daha iyisini yapmayı düşünür. Ünlü kişi, kendisindeki yetersizlik hissinin telafisi için hep kendine daha yüksek hedefler koyar ve durmadan onlara doğru koşar. 

Sonunda onları yapamayacak hale geldiğinde yeni hedefler bulamadığında yaşam anlamsız gelir. 

Ünlü kişi eskiden yapmak istediği şeyleri artık yapamaz hale gelir. Bunun nedeni de artık kişinin ünlü olmasıdır. Ünlü olduktan sonra bu motivasyon kaybolur. 

Artık hiç bir şeyin anlamı olmaz. Hiç bir şey ünlü kişinin ilgisini çekmez olur. Ün sahibi böylece şöhret hastalığına yakalanır ve hiç bir şey onu mutlu etmez.

BU hastalıktan kurtulmak için kişi, Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim Sanatını uygulamalı ve bir Çok konuda Değişim programını Değişim Uzmanı eşliğinde edinmelidir. Böylece iç dünyası ile iletişime geçecek ve sorunlarına kendi çözümler bulabilecek.

Nefes çalışmaları, duruş teknikleri ve gevşeme çalışmalarıyla bu yöntembilimi özümseyerek sindirecektir.