Siyasette ve dünya politikalarında ilginç oyunlar oynanmakta, ilginç yöntemlerle gerçekler olduğundan çok daha farklı şekillerde halka gösterilmekte. Dünya üzerinde yaşayan insanlar, başta yazılı basın, görsel medya ve internet haberciliği olmak üzere inanılmaz yöntemlerle ister doğru olsun ister yanlış, göz göre göre güçlünün istediği doğrultudaki bilgiler sağanağına tutulmakta. Atalarımızın dediği gibi “Birine kırk kere deli olduğunu söylersen, deli olduğuna inanır” sözünü ispatlarcasına arka arkaya gazetelerde yazılan, televizyonlarda gösterilen, internette mail olarak gönderilen haberlerle insanoğlu istenildiği yöne doğru yönlendirilmekte ve istenilen şekilde şartlandırılmakta.   

Batı dediğimiz Avrupa ve oradan aldığı göçlerle çok değil üç asır önce hayata gözlerini açmış olan ABD, dünyanın çeşitli bölgelerinde asırlar boyu sürdürdükleri sömürü yöntemiyle elde ettikleri mali güç sayesinde, gerek teknoloji, gerekse de basın üzerinde oluşturdukları tekelle istedikleri gibi dünyayı yönetmekteler. Özellikle de “Basın yolu” ile gerçekleri, kendi çıkarları doğrultusunda olduğundan çok daha farklı şekillere büründürüp dünyanın geri kalan tümünü oluşturan insanlara, halklara, devletlere, milletlere, kabilelere, camialara, topluluklara ve benzerlerine yutturmaktalar.

Kullanılan yöntem bildiğiniz beyin yıkama, hem de hiç görünmeyen güçlü bir deterjanla yıkıyorlar beyinleri.

ABD’ye göre, Batı basınına göre Kuzey Kore dünyadaki en büyük terörist ülke(miş). Bize anlatılanlar, ekranlarda gösterilenler, gazetelerde çıkan yazılar hep böyle vurguluyor, hep böyle tanıtıyor Kuzey Kore’yi bizlere. Belli ki hepimiz de yutmuşuz veya da tatlı tatlı yutturulmuşuz.

ABD’nin Kişi Başı Gayrı Safi Geliri $41,557 iken Kuzey Kore’nin ki $1,400, yani yaklaşık otuzda biri kadar ama birinin nüfusu (ABD) yaklaşık 325 milyon iken, diğerinin (Kuzey Kore) nüfusu sadece 25 milyon. ABD, Kuzey Kore’nin 380 misli daha zengin. Görsel olarak gözünüzün önüne iki insan gelsin. Birisinin boyu 1.50 m. ve ağırlığı 50 kg., diğerinin boyu 2.00 m. ve ağırlığı 14253 kg. İnsan oğlunun ortalama boyutları ile kıyaslarsak, birisin (ABD) boyu 2.00 m. ve ağırlığı 250 kg. ile adeta bir dev, diğeri ise (Kuzey Kore) boyu 30 cm., ağırlığı da 4.5 kg. olan bir fetüs, yani doğmamış bebek. Hadi buna erken doğmuş bir bebek diyelim.

2 metre boyu, 259 kg ağırlığı olan dev adam (ABD) diyor ki, bu 30 cm.lik ve 4.5 kiloluk bebek (K. Kore) teröristtir.

Bu dev adamın elinde değeri 600 milyar dolar olan tabanca, tüfek, tank, top, uçak, denizaltı ve yüzlerce atom bombası var ve bu bombayı da insanlığa ve doğaya vereceği zararı bile bile zamanında kimsenin gözünün yaşına bakmadan kullanmış. Ufaklığın elinde de benzeri silahlar ile atom bombası olduğu ve bunların toplam değerinin de 600 milyon olduğu iddia ediliyor. Yani dev adamın elindeki silahların binde biri kadar. 

Hepimiz şapkamızı önümüze koyalım ve düşünelim.

Biri (ABD), 2 metre boyunda ve 250 kilo ağırlığında dev bir adam elinde 1000 tane tüfek var.

Diğeri (K. Kore) 0.3 metre boyunda ve 4.5 kilo ağırlığında, elinde de sadece 1 tane tüfek var. 

Dev adam, ufaklığa “sen teröristsin” diyor ve bütün dünyayı da buna inandırmış.

İşte gerçeklerin olduğundan çok daha farklı şekillerde insanlara, yazılı basın, görsel medya ve internet haberleri vasıtası ile gösterilmesinin en güzel örneği bu.  Adına da manipülasyon deniyor. Her duyduğunuza, her işittiğinize, her okuduğunuza hemen inanmak yerine, biraz araştırma yapıp doğruluğunu değerlendirmenizde fayda var.