KAAN TAŞANER KİMDİR?

Diriliş Ertuğrul dizisi ile son dönemlerde adından sıkça söz ettiren ünlü oyuncu Kaan Taşaner televizyon ekranlarında sıkça gördüğümüz isimler arasında yer alıyor. Özellikle Diriliş Ertuğrul dizisi ile yine büyük bir çıkış yapan Kaan Taşaner bu başarılı performansı uzun bir süre daha devam ettirecek gibi gözüküyor. Diriliş Ertuğrul dizisinde Gündoğdu karakterini canlandıran Kaan Taşaner hayat verdiği rol ile de gerek sosyal medyada gerek yazılı ve görsel medyada olumlu tepkiler aldığını sık sık dile getiriyor. Peki Diriliş Ertuğrul dizisinde Gündoğdu karakterine can veren Kaan Taşaner kimdir ? İşte Diriliş Ertuğrul dizisi Gündoğdu karakterine hayat veren Kaan Taşaner hakkında tüm bilgiler…

Diriliş Ertuğul Dizisinde Gündoğdu Kimdir?

Dizimizin başkarakterlerinden olan Gündoğdu karakteri Süleyman Şah‘ ın en büyük evladıdır. Kendisi büyük olduğu için babasından sonra Türk soyunun başına kendisinin geçmesi düşünülse de kardeşi Ertuğrul’ un daha keskin bir zekaya sahip olması ve yürekliliğinin tüm dünya tarafından bilinmesi Ertuğrulu lider yapmıştır. Gündoğdu da süleyman Şah gibi bir baba ve Hayme Ana gibi bir anneden dünyaya geldiği için hiç şüphesiz yiğit biriydi ve bunu kardeşi Ertuğrul Gazi ile Alaaddin Keykubat‘ın yardımına gittikleri Yassıçemen Meydan Muharebesinde göstermiştir. DirilisErtugrul.Org Bu savaş sonrasında Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1.Alaaddin Keykubat Gündoğdunun kardeşi Ertuğrul Gaziye Hilat (Elbise-Hükümdarlık Sembolü) giydirerek kendisine Ankara yakınlarındaki Karacadağ ve çevresini vermiştir. Bundan sonra Osmanlı devletinin temelleri atılmaya başlanmıştır. Gündoğdu Bey ise Kayı boyunun büyük bir çoğunluğunun Ana Vatan (Orta Asya)’ a gitmek istemelerini kıramamış ve kardeşi Sungur Tekin ile birlikte Orta Asyaya göç etmiştir.

Diriliş Ertuğrul Dizisi Oyuncusu Kaan Taşaner Kimdir?

Dizide Süleyman Şah‘ ın büyük oğlu ve ilk göz ağrısı Gündoğdu karakterini oynayacak olan tecrübeli oyuncu Kaan Taşaner 23 Nisan 1979 doğumlu olup memleketi Konyadır. İlk ve orta öğrenimini Konyada tamamlayan yakışıklı oyuncu lisans eğitimini de Konya Selçuk Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalında tamamladı. Oyunculuk hayatına ilk adımını “Karanlıkta ilk ışık Kubilay” tiyatro oyunuyla atan yakışıklı oyuncu daha sonra birçok projede yer almıştır. Fatmagülün Suçu Ne dizisinde Erdoğan Yaşaran rolü ile herkesi kendisine hayran bırakan oyuncu daha sonra Kuzey Güney Dizisi ile hayran kitlesini büyüttü. Sevgilisi herkesin Kaçak Gelinler dizisinden tanıdığı Selin Şekerci olan yakışıklı oyuncu tüm projelerinde olduğu gibi bu projesinde de herkesi kendisine hayran bırakacak. Önce Vatan Gazetesi olarak karizmatik oyuncuya yeni dizisi Diriliş Ertuğrul’ da başarılar dileriz.

YAĞMUR TANYILDIZ
ÖNCE VATAN GAZETESİ