Sinem'ciğim öncelikle bu özel röportaj için sana çok ama çok teşekkür ediyorum. Ben seni yakınen çok iyi tanıyorum ama seni bilmeyenler yada daha yakın tanımak isteyenler için biraz Sinem Yıldız'dan bahsedebilirmisin? Sinem Yıldız'ın Sanat Camiasına girişi ilk nasıl başladı? Teşvik edenler? Destekleyenler? Köstek olanlar varmıydı?

Kıvanç’cığım ben Radyo Televizyon mezunuyum...

Staj yapmadan okuldan mezun olamıyorsunuz. Stajımı Show Tv’de Pazar Süprizi programında yaptım. İlk olarak sektörle bu şekilde tanıştım. Okul bitince 2 uydu Kanalında çalıştım sabah programı ve moda programı yaptım orada festivali düzenleyen organizatörlerden sunuculuk teklifi aldım özel gecelerde sunum yapmaya başladım.

Seninle yıllar öncesinde Flash Tv ekranlarında kadınlara yönelik evlilik programı yaparken tanışmıştık ve sen o yıllarda Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Film-San Vakfı'ndan bir ödül almıştın? Kısaca o yıllara gidelim mi? 

Aslında hayatı öğrendiğim o güne kadar Hiç bilmediğim hikayeleri dinlediğim yer herkesin halay TV diye tiye aldığı yerde televizyonculuğa dair her şeyi Flash Tv’de öğrendim orada yayın yaparken annem kanser tedavisi görüyordu sonra maalesef anneciğim mi kaybettim. Program ilk önce 45 dakika sonra 60 dakika sonra 90 dakika sonra 7 saat oldu hafta içi her gün yayın eksi de pazar akşamı tekrar yayın çok düğün yaptığımız için yetişemiyorduk düğünleri pazar gecesine aldık çok büyük başarı elde ettik en organik programdı beş yıl devam etti. Sonra asıl hikayem başladı, Flash Tv’de kadın programı yapmaya başladım. Bildiğiniz format mutfak var sanatçı konuklar birden seyirci amcalardan biri kızım beni evlendir dedi ben de farkında olmadan gel amcam dedi dedim ve üç kişiyle izdivaç programı yapmaya başladım programce geçin istediği üzerine izdivaça döndü 3 kişi 30 kişi oldu. Film-San Vakfından aldığım ödül benim için çok büyük bir ödüldü. Tabii ki bambaşka biri oldum evet hayat hayat devam ediyordu ama artık ben yayın yapmak istemiyordum gücüm yoktu gönlüm yoktu pes etmiştim gidip yönetimle konuştum tabii ki şunu da asla inkar edemem her süreçte yanımda oldular Allah 1000 kere razı olsun program bittikten sonra seyirci çok üzüldü çünkü bu sektörde arkamızda biri yoksa işini zordur

Türk Televizyonlarının Duayeni Seda Sayan iel birlikte bir dönem çalışma fırsatın oldu. Seni çok sevdi ve korudu kolladı? Seda Sayan senin için bir dönüm noktası oldu diyebilirmiyiz? Aynı şekilde Sevgili Bilal Özcan'da tabikide unutmamak lazım sevgili duayen abimizi? 

Sen en güzel soru içinde Seda Sayan var ️ Seda Sayan’ın programının içinde olmak muhteşemdi, bu arada orada olmama global medya yapım Koordinatörü Sevil Tuğul vesile oldu. Evet seninde dediğin gibi halkın Seda Ablası banada sahip çıktı, yüreğini açtı kapısını açtı bana güç verdi. Duruşum değişti, hayatım değişti. Yeniden doğdum diyebilirim o benim kanatsız meleğim Ayşe teyze, onu iyiki doğurmuş. Seda hanım bu dünyaya herkese faydalı olmak için gelmiş. Gelelim Bilal Özcan’a o benim canım, inanılmaz tatlı dilli naif bir insan, bana yayına hazırlanmayı ders çalışmayı, arşiv karıştırmayı, araştırmayı öğretti yani benim öğretmenim oldu hemde çok iyi arkadaşım.

Bir kadın olarak ayakta kalmayı başaran ve güzel işlere imza atan ve her geçen gün işinde dahada başarıya ulaşan biri olarak neler söylemek istersin? 

İnsan annesini kaybedince ürkek bir çocuk gibi kalıyor o savunmasız babasını kaybedince koca bir savaşta komutansız gibi Tabii ki bu süreçte güçleniyorsun ben de daha sağlam yere basmaya başladım aşırı duygusalım. Para benim için hep ikinci planda kalır ama devir değişti her şey maalesef değerini kaybetti iyilerin kıymetinin bilindiğini düşünmüyorum. 

Sinem Yıldız'ın tutkuları, asla vazgeçilmezi, katı kuralları yada zaafları varmıdır?

Tutkularım hiç olmadı asla vazgeçmediğim tek insan kardeşim kati kuralım yok ama kriterlerim var arkadaşlarım bana eski kafalısın der her şeyi hemen tüketmeyi sevmiyorum ağlayan insanaÜzgün insana dertli insana acısı olan hiçbir canlıya dayanamam zaafım bunlar ve herkese hemen inanırım bir de bir zaafım daha var tatlı:)))

Güzelliğinin sırrı nedir? Çok ciddi şekilde kilo vermenin sebebi neydi? Sana bu konuda kimler destek oldu? 

Evet yılın sorusu nihayet kilo verebildim, kilo bir beyin hastalığı ne kadar depresyondaysan o kadar yiyorsun çok zor günler geçirdim. Ve kilo aldım Deniz Akkaya bana çok destek verdi, çok konuştu motive etti, kadın psikologum oldu resmen. Melek Kalpli Seda Sayan; kızım bu yaşın, bu yaşına kadar yedinde ne oldu? Dedi ve kaşını yukarı kaldırdı. Sakınnnnnn)))))))

Güçlü bir kadın profili sergilemen senin daha fazla sevilmene sebep oluyor. Bunun ağırlığını taşıyormusun? Kendini nasıl relax ve sarj ediyorsun? 

Ben hep tek başıma mücadele ettim tek başıma düştüm kalktım yaralandım ağladım güldüm kanal yönetimlerinde tanıdığım kimse yoktu işadamı sevgilim de yoktu ... yapımcı arkadaşlarım da... ama kim vardı biliyor musunuz önce Allah sonra da beni seven seyircilerim halk beni sevdi ve beni bir yere taşıdı ama destek olmayınca tabi işimiz zor.

Sevgili Dostum Arkadaşım bu güzel içten samimi röportaj için sana çok ama çok teşekkür ederim. Hayat sana hep gülsün senin etrafına saçtığın neşelerde senin hayatına yansısın inşallah.

Kıvanç’cığım bende sana çok teşekkür ediyorum herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Röportaj: KIVANÇ TERZİOĞLU