Dünya futbolunda bazı isimler vardır ki, isimleri oynadıkları takımla özdeşleşip, o kulübün adıyla birlikte anılırlar. Volkan Demirel de o isimlere bir örnektir. 2002 sezonunda geldiği Fenerbahçe’de tam 17 yılı geride bıraktı. Deneyimli eldiven, 38 yaşında olmasına karşın, artık Sarı Lacivertli kulübün efsaneleri arasına adını yazdırmış ve nesilden nesle anlatılacak Fenerbahçeli futbolcular arasında kendisine haklı bir edinmiştir.

Yeni sezona girerken, biten sözleşmesinin uzatılıp uzatılmayacağı halen netlik kazanmayan tecrübeli eldiven için farklı bir çözüm var gündemde. Teknik direktör Ersun Yanal Volkan’a yardımcı antrenörlük önerdi.

Doğrusu, bir yıl daha sözleşmesi uzatılsa da Volkan Demirel’in ilk 11’de oynaması hayli zor. Çünkü takımda üç kaleci daha var ve de şans bulması neredeyse imkânsız. Hal böyle olunca da Volkan için bir umut kalmıyor.

Bu noktada Volkan Demirel’in kendisine yapılan kaleci antrenörlüğü teklifine, “Okey” diyerek, her fırsatta dile getirdiği Fenerbahçeliliğini teknik adamlık apoletiyle sürdürmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Yukarıda da altını çizmeye çalıştığım gibi, son bir yıllık daha sözleşme yapılsa bile kulübeye mahkum kalacağını da göz ardı etmemesi gerek. Kanımca, Volkan kendisine sunulan kaleci hocalığı görevini kabul edip, önündeki uzun teknik adamlık sürecine, Fenerbahçe start vermesinin son derece akılcı ve doğru olacaktır.

Bu arada teknik direktör geçtiğimiz günlerde Volkan Demirel’in ailesiyle birlikte tatil yaptığı Bodrum’a giderek bu teklifi bizzat Volkan’a iletmiş ve ikili saatler süren bir görüşme yapmışlar. Yanal’a bu teklifi ailesi ve menajeriyle görüşeceğini ve ivedilikle yanıtlayacağını söylemiş.

Öte yandan Volkan Demirel’i alarak hem takıma ağabeylik, hem de kalesini teslim etmek isteyen iki takım olduğu fısıldanıyor. Bunlardan bir tanesinin Eskişehirspor, diğerinin ise Boluspor olduğu kulislerde konuşulanlar arasında. Ancak, Volkan yakın çevresine, “Beni almak isteyen, güvenen takımlara ve yönetimlerine sonsuz teşekkürler. Lakin, beni ben yapan Fenerbahçe formasının dışında bir forma giymek istemiyorum. Gönlüm bir yıl daha takımımda oynayıp sonra jübilemi gerçekleştirmekten yana. Jübile sonrasında da amacım Fenerbahçe’ye bu kez de teknik adam olarak hizmet vermek” diyerek geleceğe dair olan düşüncelerini aktarıyor.

Ligin başlamasına iki hafta kaldı. Bakalım Fenerbahçe’de Volkan bilmecesi nasıl çözülecek, bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Hoşçakalın…

Erden AKTOĞU

[email protected]