Kitap Dünyası 

 

Şimdi Elindeki Kitabı Yavaşça Yere Bırak

Hakan Urgancı’nın Sola Unitas yayınevinden çıkardığı Şimdi Elindeki Kitabı Yavaşça Yere Bırak adlı kitap tanıtım bülteninde : "Geldiler, yakından da baktılar. Yine ikna olmadılar. Bu garip topluluk, uzaylıların varlığından rahatsız olmak bir yana, onlardan kâr bile sağlamıştı. Şimdi tanışma, ödeşme zamanıydı. Beyinlerimize girdiler ve öykülerimize sızdılar. İnsan olmanın, Türk olmanın ne demek olduğunu, anlattıklarımızdan süzüp aldılar. Gündelik hayatla bilinçaltının kesiştiği bir yerde, kocaman gözleri ve olmayan kulaklarıyla kimi zaman komik, kimi zaman korkunç ama çoğu zaman delice olan öykülerimizi sabır ve ilgiyle dinlediler. Bu kitap, o öykülerin geçtiği zaman dilimlerine, o yaşamlara sizi de misafir ediyor. Dinlemek isterseniz, anlatacak tuhaf öykülerimiz var. Belki de anlatılmaması gereken öyküler..."Dev bir uçan daire, Ankara'yı dünyanın yeni çekim merkezi yapıyor. Bir tır şoförü, fantastik bir radyo istasyonu ile bağlantıya geçiyor.  Türkiye'nin ilk süper kahramanı, emeklilik töreninde milletvekili danışmanı ile kapışıyor.  Bir pop yıldızının albüm tanıtım gecesi, faciaya dönüşüyor. Sıradan bir mahalle kuaförü, kadınları istenmeyen tüylerinden kurtarıyor. Hepsinin gitmesi gerektiğinden emin misiniz? Popüler gazeteci, teknolojik bir otelde hayatının sınavını veriyor. Bizi korkulası şeylere güldüren Hakan Urgancı, tanıdık kahramanlarını fantastik gerçeklerle çarpıştırarak fena şekilde eğleniyor. Bir yandan da ‘Günümüz Türkiyesi'nin bir portresini çiziyor. Tüyleriniz diken diken olurken kahkaha atmak istiyorsanız başlayın. Yoksa elinizdeki kitabı yavaşça yere bırakın! İfadeleriyle aktarılıyor. Hakan Urgancı’nın kendine has tarzı ile eşsiz bir esere dönüşen Şimdi Elindeki Kitabı Yavaşça Yere Bırak’ı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. 

Sadece Aptallar Her Şeyi Bilir

Psikolog Hayrettin Şahin ve Psikoterapist Reyhan Erdoğan’ın kaleminden Sadece Aptallar Her Şeyi Bilir Alfa Psikoloji Yayınlarından çıktı. Kitap tanıtım bülteninde : “ Varoluşun sonsuzluğunda yüzerken “sen kimsin, sen necisin, senin özün nedir?” sorularına cevaplar aradığımız bu kitapta sizleri 5 bin yıllık mistisizm, tasavvuf bahçesinde ağırlamak istedik. Özlü hikâyeleri okurken kendinizi kâh Himalaya dağlarının eteklerinde, kâh Zen bahçesinde yeni açan erik ağaçlarının altında, kâh Ganj nehri kenarında oturan Buda’nın sohbet halkasında, kâh tefekkür eden Sufi dervişlerinin arasında bulacaksınız. Bu gezinti sonucunda hiçbir zaman eskisi gibi olamayacaksınız. Özünüzün farkına varacak ve kendi mutluluk kapılarınızı aralayacaksınız. ‘Eski ben’den, ‘yeni ben’e geçiş yapacak egonun zehirli ikliminden kurtulacaksınız. Bu kitabı okuduğunuzda okyanusta bir damla olmanın zevkini ve hazzını yaşacak bir ağaca “kardeşim” diye sarılırken bir çiçeğe “dostum” diyebileceksiniz. Güzellikler sizi bekliyor. “ cümleleriyle aktarılıyor. Bu başarılı eseri mutlaka okuyun. 

İçime Öküz Oturdu 

Psikolog Hayrettin Şahin ve Psikoterapist Reyhan Erdoğan’ın kaleminden İçime Öküz Oturdu Alfa Psikoloji Yayınlarından Çıktı. Kitap tanıtım bülteninde şu şekilde aktarılıyor : “ Bu kitapta var oluş sebeplerimizi sorgulamaya çalıştık. Nasıl mutlu olacağımızı, huzuru nasıl bulacağımızı irdeledik. Kolay anlaşılır, hikayelerle, öykülerle sizi güzel bir var oluş yolculuğuna çıkarmayı amaçladık. Okuduğumuzda kesinlikle eskisi gibi olmayacaksınız. Hayatınızı değiştirecek kitap.” Bu çok değerli eseri mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. 

Müzik Dünyası 

 

KUTSAL RÜZGAR GİBİ DÖNDÜ

Amerika’da albüm çıkaran ilk ve tek Türk kadın rockçı olan Kutsal, yeni single’ını 

yayımladı. Ünlü sanatçı yeni parçasına Los Angeles’ta oldukça iddialı bir de klip çekti. 

Türkiye’de yakaladığı başarının ardından 2003 yılında ABD’ye açılan ve burada dünyaca ünlü isimlerle çalışan ünlü sanatçı Kutsal yeni single’ını yayımladı. “Çukurun Dibinde” ismini verdiği albümü için Los Angelas’ın endüstriyel bölgeleri ile tren istasyonlarında bir de klip çeken tanınmış rockçı, kalabalıklar ve büyük şehir içindeki yalnızlığı anlattı.

İDDİALI İSİMLERLE ÇALIŞTI

Kutsal, 3 yıl aranın ardından gelen single’da, Türkiye’nin en iyi rock aranjörü ve gitaristlerinden Serdar Oztop ve Grammy Ödüllü Ses Mühendisi Evren Göknar’la birlikte çalıştı. ABD’de albüm çıkaran ilk ve tek Türk kadın rock müzisyeni olan Kutsal ayrıca bir yandan da hem Türkiye hem de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki konserlerine devem ediyor. 

İTUNES’E GİREN İLK ALBÜM

2001 yılında çıkardığı "Susuzluğun Geçti mi?" isimli ilk albümü ile dikkatleri üzerine çeken Kutsal, 2003 yılında Los Angeles'a taşındı ve burada Alper Çakır ve Amerikalı aranjör Jimmy Waldo ile birlikte hem İngilizce hem de Türkçe iki albüm yayımladı. Grammy ödüllü bazı isimlerle çalışılan ve 2008’de yayımlanan "Naked" ve "Çırılçıplak" albümleri, itunes'a giren ilk Türk albümleri olarak da tarihe geçti. 

KLİPLER LOS ANGELES’TAN

Kutsal, 2012’de “Kalbimin Aydınlık Yüzü” isimli 5 şarkıdan oluşan EP’sini yayımladı ve bu EP'den “Dönülmez Bir Yoldayım” ve “Çocuğum Gibi Baktım” parçalarına Amerikalı ve Türk yönetmenler ile Los Angeles’ta klip çekti.  2016'nin başında ise "Döndüm Durdum" isimli bir single yapan Kutsal’a burada Miley Cyrus'ın basçının eşlik etmesi oldukça ilgi uyandırdı. Şarkının aranjesini ise şu aralar Hollywood’daki büyük filmlere müzik yapan Emir Işılay gerçekleştirildi. 

Ünlü rockçı ayrıca "Resimler", “Çalmışsın Uykumu", “Kalbimin Aydınlık Yüzü” parçalarının klipleri için de Amerika’da kamera karşısına geçti. 

 

CANAN ÇAL 'dan Galiba 

TRT Müzik’te perşembe günleri yayınlanan “Aşk İçin” programında farklı tarzların en güzel şarkılarını seslendiren ve etkileyici yorumuyla dinleyicilerin gönlünde taht kuran Canan Çal, müzik dünyasında ses getirecek bir çalışmaya imza attı. Rap müziğin önde gelen isimlerinden Sagopa Kajmer’den “Galiba” isimli bir şarkı alan Çal, listeleri altüst edecek bir single hazırladı. Bestelerini hiç bir sanatçıya vermeyen rap müziğin önde gelen isimlerinden SAGOPA KAJMER, bu kuralı CANAN ÇAL için bozdu. Sagopa’yı ikna edip “Galiba” şarkısını alan Canan Çal, hazırladığı single’la tarzını da değiştirdi. Çal’ın muhteşem yorumuyla hayat verdiği “Galiba”,  Seyhan Müzik etiketiyle çıktı. Kariyerinde ilk kez bir başka sanatçıya şarkı veren Sagopa Kajmer’in hem sözlerini yazdığı hem de müziğini bestelediği “Galiba”, çok yakında dinleyicilerin beğenisine sundu. Çalışma, Seyhan Müzik etiketiyle dijital platformlarda yayınlandı. Canan Çal, yeni bir tarza adım attığı “Galiba” single’ında usta isimlerle çalıştı. Eserin düzenlemesini ünlü müzisyen Taşkın Sabah yaptı. Şarkıya çekilen video klibin yönetmen koltuğunda ise Ecem Gündoğdu oturdu. Sagopa Kajmer’in etkileyici söz-müziği ve Canan Çal’ın muhteşem yorumuyla hayat bulan “Galiba”, 2019 yazına damga vuracak.

 

Kaan Gökman’dan Sızı 

Electronic Dans Müziğin Türkiye’deki başarılı temsilcilerinden Dj & Producer Kaan Gökman'ın yepyeni teklisi ‘SIZI’ Müzik severlerle buluştu. 2018 yılında Beni daha arama şarkısıyla Dikkat çeken başarılı yorumcu Burak Duman’ın sesiyle hayat verdiği SIZI’nın sözleri Kani Aydın, bestesi Kaan Gökman ve Burak Duman’a ait. İmre Haydaroğlu yönetmenliğinde sinema formatında çekilen video klip, özel drone teknoloji kullanılarak Riva Gölköy’de çekildi. Çekimleri Olumsuz hava koşullarında 2 gün süren klip tüm digital platformlarda yayında..

SIZI

Söz: Kani Aydın

Müzik:Kaan Gökman&Burak Duman

Düzenleme:Kaan Gökman

Sensiz de yaşanıyor

Öldürmedi yokluğun

Sustum biraz yalnızım

Yeteri kadar

Yine de bir sızı var

Sözlerim ıslanıyor

Yorgun sisli anılar

Hepsi bu kadar

Sorular sordum hep kendime

İçimde bir sürü kayıp

Nasıl da kıydık birbirimize

Şiirler şarkılar yazıp

Mevsimler geçti üst üste

İhtimaller bitti çok yazık

Kabullendim zor gelse de

Geriye dönmek rüya artık

 

Özlem Ceylan’dan  HAYIR DUASI 

“Popstar Alaturka” yarışmasıyla adını duyuran Özlem Ceylan, uzun aradan sonra iddialı bir şarkıyla müzik dünyasına geri döndü. Seyhan Müzik’ten çıkan “Hayır Duası” dinleyicilerden tam not aldı.

Katıldığı “Popstar Alaturka” yarışmasında sergilediği etkileyici performanslarla müzik dünyasında adından söz ettiren Özlem Ceylan, uzun aradan sonra ses getirecek bir çalışmaya imza attı. Genç sanatçı, “Hayır Duası” adlı single’ını Seyhan Müzik etiketiyle beğeniye sundu. Yeşilçam’ın Sultan’ı Türkan Şoray’a olan benzerliğiyle de dikkat çeken Özlem Ceylan’ın “Hayır Duası” şarkısı müzikseverlerden tam not aldı. Söz ve müziği Murat Sağır’a ait şarkının Caner Erzincan yönetmenliğinde çekilen video klibi de büyük beğeni topladı. Türkiye’de “Popstar Alaturka”yla tanınan Özlem Ceylan, yarışmanın ardından 2014 yılında ilk albümünü çıkarmıştı. Genç sanatçı, Selim Çaldıran’ın aranjörlüğünde hazırladığı “Hakkımızda Hayırlısı” adlı albümde Serkan Kaya, Ayla Çelik, Adnan Fırat ve Faruk K gibi ünlü isimlerle çalıştı. Çocukluğu Berlin ile Adana arasında geçen Özlem Ceylan, sahne çalışmalarına Almanya’da başladı. Şarkıcılığın yanı sıra oyunculuk da yapan genç sanatçı, Hollywood yapımı “Görünmeyen” filminde oynadı, ayrıca Londra’da bulunduğu dönemde bir Bollywood yönetmeninden teklif aldı. İlk gençlik yıllarında TRT korosunda da yer alan Ceylan, oyunculuk tekliflerine rağmen kariyerine Türkiye’de solist olarak devam etmeyi tercih etti. Aynı zamanda bir dalgıç olan Ceylan’ın en büyük hobileri ise yüzmek ve voleybol oynamak.

Yıldız Asyalı  İle Kütür Kütür Aşk 

Söz ve müziğinde kendi imzasını bulunduran Yıldız Asyalı, Kütür Kütür Aşk şarkısı ile tüm dijital platformlarda yerini aldı. Tam bir yaz şarkısı olan Kütür Kütür Aşk Şarkısının son derece renkli ve yaza uygun klibi de  dikkat çekiyor. 

Yıldız Asyalı kimdir?

Televizyon ekranlarında ve beyaz perdede bir çok kez gördüğümüz Yıldız Asyalı, müzik dünyasına yeni teklisi “Kütür Kütür Aşk”‘ı ekliyor. Güzelliği ve sesiyle birlikte büyük bir hayran kitlesine sahip olan Yıldız Asyalı, yeni çalışmasını 2645 Records adı altında 18 mayıs tarihinde tüm dijital platformlarda dinleyicileriyle buluşuyor.  Söz ve müzikte Yıldız Asyalının imzası bulunan Kütür Kütür Aşk adlı şarkının aranjörlüğünü Erim Erdal üstleniyor. Müzik ve Klip çekiminde bir çok başarılı isim bir araya geldi. Dizi ve film yönetmenliği yapan Betül Sevim ve ekibi Yıldız Asyalı’ya klibi hediye ediyor! 30 kişilik dev bir ekiple birlikte çekilen klipte Yıldız Asyalı; “Yeni klip çalışmasında kendisine aynı dizinin usta oyuncusu Uğur Özbağı eşlik etti. Sevilen Sanatçı Yıldız Asyalı, tam bir 90’ lar aşığı olduğunu ifade ederken “Yıldız Asyalı tarzının dışında eğlenceli ve tam bir yaz şarkısı olsun istedim. Kütür kütür taze elma gibi taze kalan aşklara yazılmış bir şarkı, hep acıklı şarkılar yazacak halim yok birazda serserilik yapmak istedim. Aşkın bir çok boyutu vardır, bu şarkıda platonik aşıkların iç sesi” şeklinde konuştu. Bu harika klibi mutlaka izleyin !