1960’lı yıllarda sigaranın sadece öksürük yaptığı düşünülüyordu. Noradrenalin ve dopamin salgısını artırmasından dolayı keyif vermesi, konsantrasyonu arttırması, enerjiyi arttırması el-göz- koordinasyonunu arttırması, "öfori" dediğimiz patolojik bir anlamı olan, bilinç yoksunluğundan dolayı üzüntü ve endişenin olmadığı bir hoşnutluk  durumunun yaşanması, sosyal statü sağlaması gibi durumlarından dolayı geçmişteki sigara üreticileri sigaranın zararından çok faydası olduğunu ortaya koyan raporlar yayınlanması için imzasını satanları buluyorlardı. Kanser- sigara ilişkisi henüz netleşmemişti.     
Son yapılan araştırmalar sigara içen iki kişiden birinin ölüm nedeni sigaradır. Diğerinin de yaşam kalitesi oldukça düşmektedir.   
Sigara satışından dolayı oluşan nimet sigaranın neden olduğu külfetin çok gerisinde kaldığından devlet açısından yasaklamak çok daha kazançlıdır.
Cep Telefonu
17 yılda 20 milyar dolarlık cep telefonu ithal etmişiz. Ülkemizdeki cep telefonu sayısı 140 milyon civrındadır,  bu sayı kişi başına yaklaşık 2 cep telefonu demek. Dünya da ortalama olarak insanlar 2 yılda bir cep tel.  değiştirirken ülkemizde insanlarımız 9 ayda bir cep tel. değiştirmekteler. Günlük cep tel konuşma ortalaması dünya için 4 dakika iken ülkemizde günlük cep tel. konuşma süresi 76 dakikadır. Bu durumda  kanser riskinde öncelik cep ile çok konuşanın olması kaçınılmaz... 18 yaşına gelinceye kadar yaklaşık bir milyon defa "Dur, sus, konuşma, kapa çeneni sen bilmezsin..vb "  uyarılmasının acısını çıkarıyor belki de, memleketimin insanı...
Cep telefonu nasıl zarar veriyor?
Maddeyi oluşturan moleküllerin titreşiminin artırılması, maddenin ısısının artmasına neden olur. Mutfaklarımızda kullandığımız mikro dalga fırınlarımız çalıştırılınca içerisinde oluşturduğu elektromanyetik dalgalar, fırın içerisine koyduğumuz yiyecek veya içeceklerimizin moleküllerinin titreşimlerini arttırarak ısısının artırırlar ve pişmesini sağlarlar. Çalmakta olan üç tane cep telefonunun arasına konulan yumurtanın 45 dakika sonunda piştiği gözlenir. Mikro dalga fırının çalışma prensibi aynıdır. Kulağımıza dayadığımız cep telefonu ile beynimizin ısınması sonunda; kulak çınlamaları, kansere davetiye, unutkanlık, konsantrasyon zorluğu, sinirlilik, uyku bozuklukları, katarak oluşumunun hızlanması..vb  sorunlar oluşabilir.
Televizyonu açıp kapamak için kullandığımız kumandanın yaydığı manyetik dalgaların dalga boyları az olmasından yıkıcı bir etkisinden bahsedilemez. Bir iletkenden geçen elektronların oluşturduğu elektrik akımı da, etrafında elektromanyetik alan oluşturur. Yüksek gerilim hatlarının ve trafoların etrafında oluşan elektromanyetik alan şiddeti oldukça fazladır. Trafo etraflarında sürekli yaşayan insanlar da kanser vakalarının arttığı tespit edilmiştir. İnsanların her türlü bilgiye ulaştığı, farkındalığının arttığı Avrupa’nın birçok ülkesinde alışveriş merkezlerinde ne kadar manyetik alan olduğunu ortaya koyan levha zorunlulukları vardır. Gelişmiş çoğu ülke alışveriş merkezlerine girişe geçtiğimiz X-Ray ( x ışınları) cihazları kullanılmaz. Aşırı aydınlatmanın yapıldığı, olağan üstü elektrik kullanıldığı alışveriş merkezleri kesinlikle sağlıklı ortamlar değildir.
İngiltere, Fransa ve Almanya da  açık alanda wireless dediğimiz kablosuz internet erişiminin sağlandığı ortamlar yerine kablolu erişim olan ortamlar kullanılması zorunlu hale getirilme çalışmaları vardır. BBC'de izlemiştim; hiçbir neden olmadığı halde çocuk sahibi olamayan bir kadının yaşadığı evinde, çalıştığı ortamda yoğun şekilde elektronik alet kullanıldığı gözlenmiş. Alınan kararla tüm elektronik aletler evinden uzaklaştırılıyor ve işyerinden izin alan bayanın rahatlıkla hamile kaldığı gözlenebiliyor
Cep’in güvenli Kullanımı 
Cep telefonu ile konuşurken kulağınız ile telefon arasında parmağınızı koymayı alışkanlık haline getirin. Konuşurken kulaktan 1cm uzaklaştırılması etkiyi %10 azalttığı tespit edilmiş. Kısa süreli konuşun. Cep çalma anında en yüksek radyasyon oranına ulaştığı için karşı tarafın açtığını ekranda gördükten sonra kulağınıza götürün. Yürürken cep kullanmak manyetik alanın etkisini artıracağı için kullanırken hareketsiz kalmaya çalışın. Araç kullanırken dikkat %35 azalması, kapalı ortam olması tehlikenin ve zararın artmasına neden olur.  
Sigara-kanser ilişkisinin toplum tarafından anlaşılması 30 yıl sürdü. Veya bu zarar gizlendi. Kazançlarından dolayı toplumun bilinçlenmesini önleyen şirketler yine aynı kar hırsı ile cep telefonunun çok aşikar zararlarını küçümseten raporlar peşindeler. Cep telefonunda da, tedavi masrafları, iş gücü kaybı vergi gelirlerini geçmeye başlayınca sayın büyüklerimizin  harekete geçeceğinden şüphem yok. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için Prof. Dr Selim Şeker in yazdığı, “Cep Tehlikesi” isimli kitabı inceleyebilirsiniz.