MALZEMELER:
• 2 ad büyük kereviz
• 1 ad havuç
• 1 ad kuru soğan
• 1 çorba kasesi bezelye
• 2 yemek kaşığı pirinç
• 1 kahve fincanı zeytinyağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1,5 su bardağı su
ÜZERİNE:
• Dereotu
HAZIRLANIŞI:
• Bir kaseye soğuk su doldurun ve yarım limon ile biraz tuz ekleyerek kerevizlerinizi soymaya başlayın.Ve suya bırakın.
• Kerevizin kararmaması için bu işlemi yapıyoruz.
• Kalın halkalar halinde kerevizleri kesin.
• Bir başka kaseye kuru soğanı küçük doğrayın.
• Havucu küpler halinde doğrayın ekleyin.
• Bezelyeyi ekleyin.
• Pirinci,tuzunu,şekerini ve zeytinyağını ilave ederek karıştırın.
• Genişçe bir tencereye kereviz halkalarını yerleştirin.
• Üzerlerine hazırladığınız garnitürü paylaştırın.
• Üzerlerini porselen bir tabakla kapatın ve suyunu yanlardan verin.
• Kısık ateşte yağına kalana kadar pişirin.
• servis tabağına alın ve üzerlerine ince kıyılmış dereotu serpin.
• Afiyet olsun.