MALZEMELER:

• 2 ad büyük kereviz

• 1 ad havuç

• 1 ad kuru soğan

• 1 çorba kasesi bezelye

• 2 yemek kaşığı pirinç

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 1 yemek kaşığı toz şeker

• 1,5 su bardağı su

ÜZERİNE:

• Dereotu

HAZIRLANIŞI:

• Bir kaseye soğuk su doldurun ve yarım limon ile biraz tuz ekleyerek kerevizlerinizi soymaya başlayın.Ve suya bırakın.

• Kerevizin kararmaması için bu işlemi yapıyoruz.

• Kalın halkalar halinde kerevizleri kesin.

• Bir başka kaseye kuru soğanı küçük doğrayın.

• Havucu küpler halinde doğrayın ekleyin.

• Bezelyeyi ekleyin.

• Pirinci,tuzunu,şekerini ve zeytinyağını ilave ederek karıştırın.

• Genişçe bir tencereye kereviz halkalarını yerleştirin.

• Üzerlerine hazırladığınız garnitürü paylaştırın.

• Üzerlerini porselen bir tabakla kapatın ve suyunu yanlardan verin.

• Kısık ateşte yağına kalana kadar pişirin.

• servis tabağına alın ve üzerlerine ince kıyılmış dereotu serpin.

• Afiyet olsun.