Yaz sezonu başladı mı, benim aklıma ilk gelen, Ne bir deniz ne de tatil. Benim aklımda olan, sezon bitiminde sokağa bırakılan hayvan. Ve sever gibi gözüken, insanların vicdansızlıkları. 
Sezon başladığında bir hevesle çocuklarına ya da kendilerine sırf eğlence olsun diye sevimli hayvanlar alıp sokakta tasma takıp caka satarak o gezdirdikleri hayvanları, sezon bitiminde ulu orta sokakta bırakmaları. 
Yazlıkta, öyle kedi, köpek de beslemek kolay değil hayvanları kendi mamaları ile besliyorsunuz, mama yiyen hayvan başka yiyeceklere alıştırmak o kadar zor ki.  Biraz da, bu hayvanları düşünmek lazım. Bıraktığınızda bu hayvanlar mamayı nereden bulacak. Evin sıcak havasını, konforunu nereden bulacak. Bırakıp gittiğinizde kapınız açık kalmıyor. Alıp götürmeye de imkânınız yok. Tamam da, o hayvan doğaya bıraktığınızda ne yar ne içer, doğada mücadele etme yeteneği yok ki ..
Geçen sezon bitiminde çöplüklerde bir şekilde karnını doyurmaya çalışan kedilere baktım da ya bir gözü çıkmış, ya bacağı bir kopmuş. Üzerleri yara bere içindeler, İnanın onları gördükçe içim yanıyor.
Sezon sonunda bir yazlıkları dolaşsanız geceleri köpekler ayakta her yerde kavga sesleri birbirlerini parçalıyorlar. O sevimli küçük köpeklerin, bunlar içinde yaşama şansları hiç yok ne kadar ayakta kalma mücadelesi verseler de, acı içinde çığlıkları her yerde, duyuluyor.
Demek istiyorum ki hayvanları sevin ama lütfen beslerken onların geleceğini de birazcık düşünün..