Sezonun son maçında Beşiktaş, kendi evinde Konyaspor’u yenemedi ve berabere kaldı. Beşiktaş için bu sene en büyük handikaplardan biri de sahasında yaptığı maçların bir çoğunda oyun ve skor üstünlüğünü koruyamaması. 

Maça etkisiz başlayan siyah beyazlılar zaman zaman atak geliştiriyor gibi gözükse de ilk yarı boyunca net bir oyun ve gol pozisyonu sergileyemedi. Gerek oyun anlamında gerek yaratıcılık anlamında iyi olmayan bir Beşiktaş izledik. Valerien Ismael’in geldiğinden beri en etkisiz olduğu maçtı diyebiliriz. Kart cezalısı ve sakatlıklar nedeniyle maça 6 önemli oyuncusundan eksik başlayan Ismael, Konyaspor savunmasını geçmekte büyük sıkıntı yaşadı. Tercih ettiği ya da tercih etmek zorunda kaldığı 11 sahada istenileni bir türlü veremedi. 

Gördük ki Beşiktaş’ın oyunu için Rıdvan çok önemli. Onun olmadığı bir sol ön Beşiktaş’ın oyunu için büyük kayıp. Yine aynı şekilde Rosier ve Josef’in olmayışı da Beşiktaş hücum hattını çok olumsuz etkiledi. Ghezzal, Kenan ve Larin çok geriye gelmek zorunda kaldı. Hal böyle olunca istediği gol organizasyonlarını yapamadı Beşiktaş. 

İlk devre sonuna doğru 42. dakika da Rahmanovic’in hem hazırlayıp hem attığı golde Umut’un ve Serdar’ın hatası büyük. Özellikle Serdar Saatçi bu maç özelinde çok vasattı. Rakip oyuncuları marke edemedi. Koskoca Beşiktaş bu sezon markaj sorununu bir türlü çözemedi. Hal böyle olunca ikinci yarıya skor üstünlüğüyle başlayan Konyaspor’da devrenin ilk 10 dakikasında baskılı bir oyun izledik. Beşiktaş ceza sahasında bu yaşananlar gerçekten akıl alır gibi değil. Son vuruşlardaki tercihler ve beceriksizlik Konyaspor’un farkı açmasını önledi. 

Öte yandan sezon başından beri yakaladığı kritik fırsatları bir türlü değerlendiremeyen Beşiktaş, Konyaspor karşısında Batshuayi ile yine direklere takılmayı başardı. Batshuayi bu sezon nasıl gol atamadığını her maç izlettirdi Beşiktaş taraftarına. Buradan çıkarılacak en önemli ders: Kadroyu oluştururken teknik heyetle birlikte karar verilmesi gerektiği ve transferlerin zamanında yapılmasının önemidir. 

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Beşiktaş sezon  sonu Emre Bilgin gibi iyi bir kaleci kazandı. Her ne kadar kalesinde bir gol görse de burada hata onun değil. Cesur ve çevik bir oyuncu kendini geliştirmeye devam ederse Beşiktaş kalesinde onu çok izleriz. 

Son olarak iyisiyle kötüsüyle Beşiktaş’ın en çok beraberlik aldığı sezonu izledik. Beşiktaş taraftarı buna alışkın değil. Valerien Ismael’in tercih ettiği oyunsa Süper Lig ve taraftar açısından zor bir oyun buna karşın camianın beklentisi büyük. Sezon başı kampının ve transfer çalışmalarının nokta atışı olması şart.