Sevilmek istediğiniz için çoğunlukla mantıksız davranırsınız. En başarılı satış görevlileri bu başarılarını müşteriyi gerçekten sevdiklerine inandırdıklarına borçludurlar. Müşteriye satış yapmak mı istiyorsunuz, seçmenin oyunu mu almak istiyorsunuz, insanlara bir şey mi yaptırmak, kabul ettirmek ve etkili mi olmak istiyorsunuz onları sevdiğinize inandırın. Sevdiğinizi inandırmanın yolu; beden dilinizin, sözünüzün ve sesinizin uyum içinde olmasına dikkat edin.

Konuşmalarınızda iletişim anında onu aynalayınız. Yani onu birebir anında taklit etmeden onunn gibi davranın, konuşun, nefes alın ve aynı kelimeleri kullanın. Aynalamak benzeşmektir.

İletişim anında olumlu duygular oluşmuş anlaşmış anlaşılmış ise sevgi saygı ilgi varsa dikkat edin otomatik olarak onun gibi davranmaya başlarız. Yani hissettiğimiz gibi davranırken davrandığımız gibi de hissederiz. Benzeşme profesyonelce yapılırsa muhatabımızın sevgi ve ilgisini kazanabiliriz. Sevgi otomatik aynılaşmayı sağlarken, bilinçli yapılan aynılaşma da sevgi oluşturabilir.

Siyasetçilerin gittikleri yerlerde seçmenlerini sevdiklerini göstermek için onlar gibi konuşur, onlar gibi giyinir, onların futbol takımının kaş kolunu boynuna dolar.

Reklamlarda çok sevilen popüler kişilerin kullandıklarını kullanmak, onlar gibi giyinme, onların tükettiklerini tüketme isteği onları sevdiklerindendir. Bir hayvan ne kadar insansı bakıyorsa bize o kadar sempatik gelir.

Bir olay ve düşündürdükleri
Evliliğinden çok mutsuz olan bir kadın, kocasından intikam almak için plan yapmış. Bu planını psikiyatristine anlatmış, "bir ay süreyle kocama çok iyi davranacağım. Her istediğini yapacağım, ama bir ay sonra onu birden bire terk edeceğim. Beni arasın ve pişman olsun" demiş.

Aradan bir ay geçtikten sonra kadın yine psikiyatriste gelmiş; psikiyatrist kadına planladıklarını yapıp yapmadığını sormuş. Kadın "her şeyi mükemmel bir şekilde yaptım" demiş. “Pekiyi ayrılma durumu ne oldu?” diye sorunca kadın "hayır olmaz ben çok mutluyum hiç bu kadar mutlu olmamıştım!  Kocam bana mükemmel davranıyor, her istediğimi yapıyor o harika bir adammış meğer ben onu tanımamışım" 
Bu yazıya göre biz neysek karşımızdaki de o dur. 
Yani çocuklarımız, eşimiz ve arkadaşımız kısaca tüm insanlar; iletişim de bulunduklarımızın davranışları bize karşılık verirler. Onların nasıl olmasını istiyorsak öyle davranalım. Çocuğumuzun kitap okumasını istiyorsak, kitaba düşkün olmasını istiyorsak, sözle değil davranışlarımızla etkileyelim.

Farkındalık terapisi nedir?
Geçmişin pişmanlıkları, "keşke" lerimiz ve geleceğin kaygıları, "eğer" lerimiz bizi yaşadığımız anı ıskalamamıza neden olur. Gördüklerimiz, işittiklerimiz ve hissettiklerimiz bir an için kaybolur; sanki hipnotize olmuş gibiyizdir.

O halde araç kullanırken davranışlarımız otomatik pilota bağlanmıştır. Araç giderken bile akıp giden manzarayı görsek de hatırlayamayacağımız şekilde boş bakarız. Zihnimizi meşgul edenler arka planda kapatılmamış düşünceler, şimdi ve burada olmamıza engeldir.
Farkındalık ise şimdi ve burada gördüklerimize, işittiklerimize soğuğu, sıcağı rüzgarı hissettiklerimize yargılamadan dikkat etmektir.

Anı yaşamak şimdi ve burada olmaktır. 
Farkındalık Terapisi, gördüklerimizin, duyduklarımızın ve hissettiklerimizin fark edilmesi, dikkat edilmesi ve yargısız düşünülmesidir.

Çocukları gözlemleyin

Çocuklar bu anlamda ne geçmişin pişmanlığını ne de geleceğin kaygısını yaşamadan gördüğünü duyduğunu hissettiklerini hiç sorgulamadan yaşadığı anı en ustaca değerlendirendir. Çocukların anı yaşaması ve otomatikleşmiş davranışları bize yol gösterirler.

Farkındalık terapisi formülü var mıdır?

Rahat sakin bir anınızda  bir sevdiğiniz bir hafif müzik ve o an duyduğunuz iki farklı ses iki görüntü ve sıcağı soğuğu teninize temas edeni hissetmeye çalışırken yargısız olun.

Farkındalık formülüè “gördüğünü, duyduğunu ve hissettiğini fark et, dikkat et, yargısız ol”