Türk Müziğinin Buğulu Sesi Sayın Kamuran Akkor ve Özden Çiftçi'nin beraber oynadıkları ''Kader Arkadaşım'' oyunun galası Gayrettepe Kats Sahnede yapıldı. Kamuran Akkor'un ilk defa tiyatro sahnesine çıktığı oyunun galasına çok fazla ilgi vardı. Kendisinin bu daldada başarılı olmasından dolayı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.
Geçtiğimiz hafta yine yeni filmler vizyona girdi bunlar arasında en görkemlisi olan ve Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı ''Vezir Parmağı'' filminin galası İstinye Park AVM'de yapıldı. Filmde "Hamdullah" karakterini de canlandıran Mahsun Kırmızıgül, gösterim öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, filmin çok kalabalık bir kadrosu olduğunu belirterek, "Gördüğünüz gibi buraya sığmıyoruz biz. Umarım izleyici de sinemaya sığmaz inşallah. Ben bu filmde emeği geçen bütün oyuncu arkadaşlarıma ve ekibime çok teşekkür ediyorum. Vezir Parmağı yarından itibaren artık izleyicinin karşısına çıkacak. Ben çok heyecanlıyım. Bu akşam ilk kez hepimiz birlikte izleyeceğiz." dedi. Mahsun Kırmızıgül, bir gala yerine oyunculu gösterim yaptıklarının altını çizerek, "Vezir Parmağı aslında yedi Kocalı Hürmüz, Tosun Paşa, Hababam Sınıfı, Şekerpare ve birçok benzeri film gibi, Ertem Eğilmez sinemasına, kaybettiğimiz değerli oyuncular ve yaşayan oyunculara şapka çıkaran bir film oldu. Çok eğlenceli, samimi ve çok güzel bir film." diye konuştu. İkinci bölümün hikayesinin de hazır olduğunu aktaran Mahsun Kırmızıgül, şu bilgileri verdi: "Filmler bir bütündür. Kişilere ait değildir. Bu film hepimizin filmidir. Bir de görmediğiniz, kamera arkasında yaklaşık bin 500 bu filmde çalışan insan var. bugün Türkiye'nin 7 bölgesinde bütün sinema işletmeleri bu filmi bekliyor. Filmimiz, yaklaşık 900 salonda, 12 ayrı ülkede vizyona girecek. Onun için bugün bize destek veren bütün sinema dünyasına ve buradaki tüm oyunculara teşekkür ediyorum."
"Yeşilçam tadında bir film oldu"
Gösterime çocuklarıyla gelen Gülben Ergen, heyecanlı olduğunu vurgulayarak, "Hepimiz bu gece ilk defa izleyeceğiz filmi. Bu büyük bir heyecan. (Çekimler için) Kapadokya'da iki aya yakın kaldık." ifadelerini kullandı. Ergen, çekimler sırasında anılar biriktirdiğini dile getirerek, "Artık seyirciyle buluşma zamanıdır. Bizim çok sevdiğimiz ve inandığımız bir iş ama sinema seyircisi karar verecek." dedi. Oyuncu Yasemin Yalçın da Yeşilçam filmi tadında, güzel bir çalışma olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "Hepimiz Mahsun'a sırtımızı verdik, gidiyoruz. Ben her şeyden önce böyle usta bir yönetmeni tanıdığıma çok memnun oldum. Ayrıca böyle vefalı bir insan sahibi oldum. Çok güzel bir çalışmaydı, kalabalık olmasına rağmen. Herkes çok sıcaktı. Çok eğlenceliydi ve disiplinle çalıştık. Heyecanlıyız. Set ortamı da çok keyifliydi. Yolumuz bahtımız açık olsun."
Oyuncu Ece Uslu ise çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, "Bugün hep birlikte izleyeceğiz. Biz de ne çıktığını ilk defa göreceğiz. O yüzden çok heyecanlıyız. Çok güzel bir film olduğunu düşünüyorum." diye konuştu. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Ali Sürmeli, Selim Bayraktar, Peker Açıkalın, Orçun Kaptan, Levent Sülün, Rana Cabbar, Metin Yıldız, Talat Bulut, Altan Erkekli, Cihat Tamer, Nuri Alço, Muhammed Cangören, Erol Demiröz, Necmi Yapıcı, Hayrettin Karaoğuz, Derya Şensoy, Meral Çetinkaya, Aydan Burhan, Güner Özkul, Fatoş Seymen, Suna Selen ve Defne Yalnız yer aldı. Çekimleri 6 hafta süren film, İstanbul, İzmit, Kapadokya ve Kayseri'de tamamlandı. Eski dönemlerde 5 farklı bölge, kültür ve coğrafyadan 5 hamalın savaşa gittiklerini zannederken bambaşka bir maceranın içine düşmelerini anlatan film, nihayet izleyiciyle buluştu. Takdir izleyecinin.
Saygılarımla…
Sağlıcakla kalın ama sevgisiz kalmayın..