Geçen haftaki ilk sayfam çok okunanlar listesine girmiş. İlginize, alakanıza çok ama çok teşekkür eder, beni çok mutlu ettiğinizi söylemek isterim. 

Diyerek hızlıca moda ve magazine geçelim isterim.

Pandemi  geldi, geçti, geçiyor derken hala geçmedi ve daha da vahim durumlara ulaştı.

Hepimiz çok bunaldık, yorulduk ve çok sıkıldık.

En kısa sürede geçip bitmesi temennisiyle...

Yaz geldi geliyor derken de işte geldi!

Peki bu yazın modası nedir?

Neler giyelim, hangi renkleri kullanalım?

Her yaz olduğu gibi bol renkli, bol çiçekli , masalsı çizgilerde, rahat, uçuş uçuş, enerjik elbiseler, kıyafetler çok güzel olur.

Sıcak yaz günlerinde hem rahat, hem enerjik, hem de şık.

Biraz içimiz açılsın, zaten pandemi yasaklarından herkes, hepimiz şiştik, bunaldık, patladık.

Renkler, çiçekler iyi gelir hepimize.

Ne zamanki farklı bir renk elbise ya da farklı bir model tasarlayıp kullansam arkasından  hemen o renk patlıyor ve o renk ve modeller moda oluyor.

Çünkü farklılığı ve renkleri çok seviyorum, üretiyorum bir o kadar da aynı olan şeyleri sevmiyorum.

Geçen Ekim ayında Ödül töreni sunumunu yaparken turuncu bir elbise giymiştim.

Turuncu rengini de hiç bir yerde görmedim ve o dönem moda da değildi. O rengi iddialı ve farklı bulmuş ve sevmiştim. Ödül töreni tabi ki tüm gazete Televizyonlarda haber olunca arkasından her yerde turuncu rengini çok görünce yine şaşan ben ama artık şaşırmıyorum. Turuncu moda oldu :) 

ve o dönemin rengi oldu. Hatta moda sayfalarında, moda dergilerinde turuncunun bu sezonun rengi olduğu söylendi.:)

şaka gibi değil mi?

Aslında hiç öyle bir şey yoktu ve düşünülmemişti. Nur giyince her yerde moda oldu.

Neyse ki öncü olmak, bunu da bilmek güzel şey.

Demem o ki;

Tarzınızı modanızı kendinize göre tasarlayıp, yaratabilirsiniz. Ne giymeyi ve nasıl kullanmayı, ne ile kombin yapmayı seviyorsunuz ve ne ile rahat ediyorsunuz.

Bana göre en önemlisi bu. En büyük öncelik rahatlık. Rahat olduğunuz zaman kendinizi daha iyi, daha mutlu, daha huzurlu, daha şık, daha güzel ve daha özgüvenli hissedersiniz.

Moda diye bir çok zaman absürt tasarımları bizlere, sizlere sunuyorlar. Her moda olan kıyafet size uymayabilir. Sakın ola ki moda diye size, fiziğinize uygun olmayan parçaları kullanmayın. O zaman ne yapıyoruz kendi tarzımızı, kendi modamızı çiziyoruz, rengimizi üretiyor, tasarlıyor, farkımızı gösteriyoruz.

Bu arada bu hafta bir ödül töreninde bir modacıya yılın modacısı ödülü verildi.(İsmini şimdilik yazmayacağım, belki ileriki günlerde olabilir) görünce yine çok şaşırdım. Ne zaman bitecek benim bu şaşırmalarım acaba alış artık Nurcum körler sağırlar birbirini ağırlar... meselesi...

Bu modacının elbiseleri de o kadar banal, rüküş  ve sıradan ki kırk yıllık düğün abiyeleri, bana göre:)

Bu arada Tv’de Moda Kuşu programını yaparken bu modacının giydirdiği elbiseleri çok eleştirirdim ,hiç beğenmezdim. Özellikle değil  tabiki,  ama tarzını sevmiyorum. Ucuz geliyor. Uçankuş televizyonunda  hazırladığım Moda Magazin Programının çok iyi takipçisi olmuş olacak ki şimdilerde benim yaptığım programın birebir aynısını benim eleştiri tarzımla, aynı neredeyse birebir yorumlarımla ve hareketlerimle (erkek olduğu halde)şu an önce bir televizyon kanalında yapmaya çalıştı olmadı. Şimdi de youtube  ta yapıyor. 

Çok ilginç değil mi?

Şimdi sizde herkes te sizi mi taklit ediyor diyebilirsiniz ama hepsinin ispatı var. Hiç bir söylediğimin altı boş değil.

Neyse...

Hangisi Shop lu...

Tam Sibel Can’ı Kanal D Televizyon kanalında müzik programında görünce çok beğendim çok güzel, muhteşem görünüyor derken medyaya bomba gibi düşen bikinili fotoğrafları acaba hangisi  foto shoplu dedirtti.

Televizyondaki  görüntüsü mü ? yoksa bikinili görüntüsü mü gerçek?

Umarım Tv’deki  görüntü gerçektir diyerek yazıma devam etmek istiyorum.

Son programındaki kostümünü çok beğendim. Rengi, modeli çok güzeldi ve Sibel Can’a çok yakışmıştı. Muhteşem görünüyordu. Göz rengiyle de uyumlu çok şık olmuştu.

Şunu da söylemek istiyorum, O’na pastel tonlar çok yakışıyor.

Daha önceki  lila ve somon kostümleriyle de çok iyi görünüyordu.

 “Şarkılar Bizi Söyler ‘’ programında kullandığı tüm kostümlerinden en çok beğendiğim sizlere bahsettiğim  sadece bu 3 elbisesiydi. Bunların dışındakiler çok özensiz, hatalı ve çok kötüydü. Hatta bir kostümünün eteği söküktü. En kısa zamanda modacısı ile daha sıkı konuşup düzeltmesi yada değiştirmesi temennisiyle...

Haftanın bomba haberlerinden bir tanesi de;

Seren Serengil 

Yeni model mayo, bikini, çanta ve ayakkabılar satışa çıkarttı. Bunun tanıtım çekimleri için de Maldivler’e gitti. Oradan bolca fotoğraf, video paylaştı.

Bol shoplu. Shopun dozunu öyle bir kaçırmış ki salıncağın ipi bacağını kesip geçmiş, haberi yok.

Sonrasında yaptığı açıklama şaka gibi hatta daha ötesi :) Ben bunları bilerek yapıyorum gündem olmak için  dedi. Fakat öyle dese de bence öyle değil...

farkında olmadan bilinçsizce fazla ve abartılı shop yapılmış, gündem olup alay konusu olunca da böyle bir açıklamayı uygun görüp, hatta sizlere çok gülüyorum bilerek yaptım, anlamamanıza şaşıyorum diyerek birde haber yapanları küçümsedi.

Bu arada ürünleri inceledim. Ürünler hakkında gerçeklere  gelecek olursak ben çok kaliteli bir çalışma, tasarım ve özenli farklı bir çalışma ürünü göremedim. Biraz ucuz kalite hatta oldukça basit ve üzerinde hazırlık ve gerçek çalışma yapılmamış olarak gördüm ve bu kaliteye göre biraz da pahalı geldi bana.

Umarım yanılıyorumdur da bolca, çokça satılır.

Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerekten :)

Bu arada benim markam Nur Türkşen Haute Couture amblemini sayfalarımda daha önce sizlerle paylaşmıştım.

Seren’de çok beğenmiş olacak ki oda kanatlanmış.

Biraz özgün, farklı, yaratıcı ve üretken olsak ne güzel olur. Daha çok farklılık, daha çok çeşit, daha çok ilgi uyandırmaz mı?  

Bence çok ta güzel olur...

Başkasının emeği, fikride copy paste (kopyala yapıştır) yapılmamış olur dimi ama..

Bu arada Moda, Magazin malum Covit-19  günlerinde festival, moda haftaları, gala ve davetler yavaş yavaş başlıyor. Bunları da aktarmaya devam edeceğim. 

 Afra Saraçoğlu,bir dergiye pozlar vermiş. Ne de güzel olmuş, bol renkli, bol çiçekli, enerjik.

Bu hislere içinden geçtiğimiz bu zor günlerde çok ihtiyacımız var. Bana çok güzel geldi. Beğendim.

Sadece saçlarını çok sevmedim. Sanki biraz yanmış gibi yada özensiz yapılmış, hoş durmuyor. Birde tırnaklarında ojesi yok oda çok göze batıyor. Koskoca dergilere fotoğraflar verirken tırnaklar da oje olmaması ve özellikle saçlar biraz şaşırttı beni. Keşke az vakit ayırıp tırnaklar yapılmış olsaydı. Canlı renk veya french oje ile çok ta güzel olurdu.

Ivana Sert bir ödül töreninde görüntülenmiş. Daha doğrusu bu ödül töreninin sahnede sunumunu üstlenmiş.

Gayet şık baştan ayağa çok güzel görünüyor. Elbisesi ve ayakkabı uyumu çok iyi.

Zaten Ivana kıyafet 

İşini biliyor. Saçlarda farklı olmuş fakat bana kalırsa toplansa daha iyi olurdu sanki. Elbise ile saçlar biraz karışık bir görüntü oluşturmuş. Birde saçların uçları özensiz, bozuk görüntüsü var.

Onun dışında harikulade şık.

Sen bu işi biliyorsun Ivana...

Ahh Şevval Sam, Vahh  Şevval Sam.

Kendisini çok severim. Hele o Yasak Elma dizisindeki oyunculuğu diziyi takip etmesem de arada denk gelirse çok beğeniyorum kendisini.

Volkan Konak’ın Tv programına konuk olmuş. Kendisini çok uyumsuz ve özensiz gördüm.

Yasak Elma dizisinde nasıl şık, nasıl güzel görüyoruz. Sanırım yoğun çalışmaktan biraz yorulmuş olacak ki çok özenmemiş.

Keşke şöyle çok şık dizide kullandığı gibi renkli bir elbise ile görebilseydik kendisini.

Pantolonu boyunu kasmış kısa boylu ve kilolu görünüyor. Ayakkabılarını da platform kullansaydı biraz daha uzun ve ince görünürdü. Ayrıca pantolon bi tık uzun olmalıydı kısa kalmış.

Bu tarz ispanyol paça pantolonlar ayakkabıyı tam kapatmalı. Üzerindeki bluzu  çok güzel ama bu siyah pantolon ve altındaki ayakkabıları ile çok uyumlu ve  şık gelmedi bana.

Ha birde keşke saçlarını da her zaman bu kadar sıkı toplatmasa.

Ahh Hailey Bieber,

Tek kelime ile Muhteşem görünüyor. Vouge dergisi kapak çekimi nasıl güzel, nasıl renkli, çok enerjik olmuş.

Bayıldım.

Çok şık.

Renkler, çiçekler her şey çok farklı, zıt renkler, uyumsuz ama çok uyumlu.

Bizde de böyle Vouge ve diğer dergi kapakları görmek isteriz.

Diyerekten...

Bu haftalıkta benden bu kadar.

Önümüzdeki haftaya kadar kalın Sevgiyle, Sağlıcakla...

Sevgi, Saygı ve Selamlarımla.

Nur TÜRKŞEN.