Sevgi, insanları birbirlerine yaklaştıran, içsel olarak bağlayan derin bir duygudur. Güven, dostluk, bağlanma, sempati, ilgi, sevilme, şefkat, merhamet gibi duygularla da yakından ilişkilidir.  Sevgi, bir şeyden zevk almayı, hoşnut ve memnun olmayı sağlar. 

Sevgi iletişiminde iki kişi birbirine daha çok yaklaşır ve aradaki mesafe daralır. Böylece samimiyetle dolu iki kalp, birbirlerine kendilerini daha rahat açarlar. İki kişide sır ve gizlenecek bir şey olmadığında sevgi iletişimi daha güçlü ve derin yaşanır. Güven, sadakat sevginin olmazsa olmazlarıdır. 

Sevgi gücü sayesinde kendi bireyselliğinizi kaybetmeden , kendi varlığınızı başkasının varlığında yaşarsınız ve görürsünüz. Bu da bütünleşme deneyimin yaşatır. Sevgi hem yaşam verici hem de yaşamı devam ettiricidir. Sevgi, mutluluk, haz, coşku gibi çok özel duygularının yaşanmasına neden olur. 

Sevgi, hoşgörü, fedakarlık, bağımsızlık, empati, yardımseverlik gibi olumlu duyguların gelişmesini sağlar. 

Aşk Ve Sevgi 

Aşk, sevginin tutkulu ve derin biçimidir. Aşkın en önemli özelliği, sadakat, bağlılık ve şefkattir. Aşık olan kişi , önce karşı tarafın mutluluğunu düşünür. Aşk, samimi olmayı ve bağlılığı da beraberinde getirir.

 Aşk, derin bir sevgidir. Kaynağı da , içinizdeki gerçek özdür. Siz, gerçek öz varlığınızla temasa geçince ve kendinizle olan bağınız güçlendikçe içinizde var olan aşk da uyanıyor . 

Koşulsuz Sevgi 

Koşulsuz sevgi, nedensizce, beklentisizce herkese aktarılan bir duygudur. Koşulsuzca sevdiğinizde önce koşulsuzca verme isteği uyanacak ve sonra aşk gerçekleşecek. Aşk ve koşulsuz sevgi, almak isteğinden özgürleşmedir. Sadece öz varlığını vermek ve karşılığında hiçbir şey beklememek.

Sevgi , yaşandığında ve hissedildiğinde heyecan da artar. Sevgi iletişiminde olduğunuz kişiye fedakarlıkta bulunmak istersiniz ve hiçbir karşılık beklemeden kendinizden bir çok şey vermek istersiniz. 

Gerçek, nedensiz mutluluk, içinizdeki saf sevgiyi hissetmekten, onu ortaya çıkarmaktan ve herkesle paylaşmaktan geçer. 

Sevginin gözleriyle her şeye baktığınızda her şeyi güzel göreceksiniz. Herkese karşı içinizde sevgi uyanacak ve bu sevgiyi paylaşmak isteyeceksiniz. 

Kendinizi sevince, kendinizi bilecek, tanıyacak ve aşık olacaksınız. Kendinize bakın ve içinizde sevgi mi nefret mi olduğunu görün. Eğer nefret varsa, bu yıkıcı gücü dönüştürebilirsiniz.

Kendinizi sevmek için, 

Sevginin kaynağına ulaşmak için, 

Kalbinizi onarmak, tazelemek, yenilemek için, 

Öfke, kızgınlık, nefret, şiddetten arınmak için, 

Kendinizi sevmek, tanımak, bilmek ve kendinizle yüzleşmek için,

Herkesle paylaşım halinde olmak için, 

Ego ve bencillik duvarlarını yıkmak için,

Kıskançlıktan özgürleşmek için,

Almayı düşünmeden, sürekli vermek için, 

Kendinize güvenmek için, 

Farkındalığınızı yükseltmek için, 

Gerçek aşkı yaşamak için,

Hayatınızı ertelemeyin ve her anın tadını çıkarın.. Dünya Değişim Akademisi merkezlerinde önce içsel değişimi yaşayın, sonra herkesi aydınlatın.