Renkler, pembesiyle, moruyla, yeşili kahvesiyle, kırmızısı beyazıyla gözleri boyayan o cıvıl cıvıl renkler… Biz farkına varmadan duygularımızı harekete geçirirken, diğer yandan da birçok sektörde insanlara mesaj vermek için kullanılırlar. 

 Güne gülümseyerek, tüm pozitifliğiyle başlayan bir insan bu güzel enerjisini baharın renkleriyle bezeli giydiği kıyafetlerine, kullandığı eşyalarına da yansıtarak, “Ben bugün hayat doluyum” mesajını verirken, güne keyifsiz olduğu kadar düşük bir mod ile başlayan bir diğer insan ise genellikle siyahlara bürünerek, “Ben bugün iyi günümde değilim” der çevresine. Diğer yönden her hangi bir mağazaya girdiğinizde ilk dikkatinizi çeken göz alıcı renklerdeki kıyafetler veya eşyalar olur. Çünkü bu tonların albenisi koyu tonlara nazaran fazladır ve ister istemez sizi etkileyerek kendine alanına doğru çeker. Aslında renklerle kişilikler arasındaki etkileşim oldukça kuvvetlidir. Her rengin insanlar üzerindeki etkisi ise farklıdır. Biraz önce de dediğim gibi kişinin o anki ruh haline göre renkler farklı hisleri harekete geçirir. Hadi gelin hep birlikte renklerin anlam yolculuğuna çıkalım, bakalım bizlere ne gibi mesajlar veriyorlar bir göz atalım…

 SİYAH: Ölüm kelimesini çağrıştırdığından çoğu zaman yalnızlık, karamsarlık ve korkuyla ilişkilendirilir.  Aslında siyahın bu düşüncelere tezatla asaletin, gizemin ve hırsın rengi olduğunu da unutmamak gerekir. Ayrıca siyah tutkunu insanlar hırslı,  inatçı, kendinden emin adımlar atan kişiler olduğu kadar mesafe ayarlarını iyi bilenlerdir. 

KIRMIZI: Tutkunun, aşkın rengi olan kırmızı kalp atışlarını hızlandırır çünkü duygusal açıdan en yoğun renktir. Dikkatleri üzerine toplayan bu çekici rengi seven insanlar atak, güçlü, kendinden emin olurken, aşka karşı yoğun sempati duyarlar. Kırmızının cazibesine karşı koyacak insan azdır.

MOR: Hayal gücü ve maneviyatı temsil eden bu iç açıcı renk yüksek idealleri gösteren, derin düşüncelere temas etmemizi sağlayan bir renktir. Ayrıca pahalı ve ender bulunan mor renk kraliyet ailesi için zamanında mükemmel bir seçim oluşturmuştur. Özellikle Roma imparatorlarının kostümlerinde gözlemlenen bu renk o zamanlar ulaşılmaz bir anlam taşıyordu. 

YEŞİL: Bereketin ve zenginliğin rengi olan yeşil aynı zamanda güven verici özelliğe sahiptir. Yeşil yaşamdır, hayat belirtisidir, yeniden doğuşu, canlanıp büyümeyi temsil eder ki, bunu baharın gelişiyle görüyoruz zaten… Ağaçlar yapraklarını yeşile bırakırken, çiçekler yeniden filizlenip, rengarenk bir battaniye gibi örter toprağın üzerini… Dallarda açan erik çiçekleri yerini meyvesiyle değişirken, bitkilerin her türü açıktan koyusuna yeşilin her tonunu gözler önüne serer. Verdiği enerjiyle stresi üzerimizden atarak pozitifliğiyle bizi iyileştirir.

TURKUAZ: İletişim ve düşüncenin netliği anlamına gelen turkuaz yaşamdan keyif almayı, samimiyeti ve mutluluğu getirir. Ayrıca ruhsal yorgunluk, stres ve yalnızlık hissiyatını hafifleterek insana enerji veren bir renktir. Diğer taraftan yönetim becerinizin gelişmesine yardımcı olur. 

BEYAZ: Saflığın sembolü olan beyaz masumiyeti, mükemmelliği ve soğukluğu temsil eder. Aslında beyazın anlamı oldukça derindir. Bir önceki cümlede söylediklerime tezatla negatif duyguları, boşlukta olma hissini de açığa çıkarabilir… Ama temel özelliği denge sağlamaktır.

  Evet, sizler için seçtiğim birkaç rengin analizini yine sizlerle paylaştım. Gördüğünüz üzere renkleri inceleyip, kısa bir araştırma sonucunda özellikleri hakkında bilgiye ulaşmak hiç de zor değil. Esas zor olan ne biliyor musunuz? İnsan yüzünün hangi ya da kaç renge sahip olduğunu anlamak, işte bu çok zor… Rengi belli olan insanlarla karşılaşmanız dileğiyle, hayata dair tüm güzellikler sizlerle olsun…