Kitap  Dünyası 

 

Sevilen Oyuncu Minik Okurlar İçin Kitap Yazdı

Oyuncu Sevinç Kıranlı bu defa yazın dünyasından merhaba diyor.  Sevinç Kıranlı’nın kızı için kaleme aldığı Elif’in Maceraları serisinin ilk kitabı Minnoş Ailenin Yeni Üyesi Büyülü Fener Yayınları’ndan çıktı.

Çizimlerini Elif Sakallı’nın yaptığı kitapta sevilen  oyuncu, minik okurlarını Elif’le birlikte hem eğitici hem de eğlenceli bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

Elif’in Maceraları başlıyor!

Küçük Elif karıncaları ve salyangozları çok sever, tüm canlılara şefkatle davranır. Sen de hayvanları seviyor musun? O halde Elif’in ailesine yeni katılan yavru kedi Minnoş’un öyküsünü dinlemeye hazır ol!

Derin’in Sır Saklama Ağacı

Yazar: Merve Başcumalı

Resimleyen: Zeynep Dağgüden

Çocuk

56 Sayfa

Derin’in Dünyasına Hoşgeldiniz… Merve Başcumalı minik okurları için kitap yazmaya devam ediyor. Bu defa Derin’in Sır Saklama Ağacı ile raflardaki yerini aldı. Kitap Zeynep Dağgüden’in tarafından resimlendi. Demir ve Derin birbirini çok seven ama ara sıra çekişen sevimli iki kardeş. Ancak Derin’in ufak bir sorunu var: Asla sır saklayamıyor… Kalbinizi ısıtacak unsurlarla örülü bu hikâyede Derin’in yolculuğunu izlerken aynı zamanda çiçekli şapkalı nine, Zeliş ve Deren’i de tanıma fırsatı bulacaksınız. Arkadaşlık, yardımlaşma, saygı, sevgi, güven gibi erdemlerin yanı sıra şımarıklık, kendini beğenmişlik, karamsarlık, merak gibi kavramların neler getirip neler götüreceğini eğlenceli bir şekilde öğrenecek, sır saklamanın önemine dair ipuçlarını heyecan ve ilgiyle keşfedeceksiniz!

Kış Yolculuğu ve Peşindeki Öyküler         

Kış yolculuğu ve peşindeki öyküler Everest Yayınlarından çıktı.                

GEORGES PEREC & OULIPO

Çevirenler: Ömer Aygün, Zeynep Bengü, Şule Çiltaş, Sosi Dolanoğlu, Ayşe Ece, Armağan Ekici, Ebru Erbaş, Ayberk Erkay, Elif Gökteke, Glay Oktar, Saadet Özen, Nihan Özyıldırım, Orçun Türkay, İnci Uysal, Birsel Uzma, Cemal Yardımcı, İsmail Yerguz, Ebru Yılmaz

Yayına Hazırlayan: Ayberk Erkay                                                                              

488 Sayfa, Temmuz 2021                                                                                                 

Çağdaş Dünya Edebiyatı Öykü

Georges Perec ve OULIPO yazarlarından, sözcüğün gerçek anlamıyla benzersiz, sıra dışı bir edebiyat kurmacası, bir çoğul anlatı, bir “hiper-roman.”

Yolculuğun öyküsü 1979’da başladı. Perec o yıl Kış Yolculuğu adında bir öykü kaleme aldı. “Henüz yazılmamış olması gereken” dizeler ve satırlarla örülmüş “imkânsız” bir kitabın öyküsüydü bu. “Gerçek” olması halinde, dünya edebiyat tarihini devasa bir “önceden intihal” vakasına indirgeyecek bir başyapıt. 

1992 yılında yolculuğun seyri bambaşka bir hal aldı: Oulipocu Jacques Roubaud, Kış Yolculuğu’na bir devam öyküsü yazdı. Kış Yolculuğu’nun peşine düşen bu öykü, takip eden yıllarda OULIPO yazarları tarafından kaleme alınacak yirmi öykünün ilkiydi. Bu takipçi öyküler, sonunda, türünün ender örneklerinden birine, müthiş bir edebiyat deneyine, Kış Yolculuğu ve Peşindeki Öyküler’e dönüştü.

Perec’in öyküsünden kırk iki yıl sonra, bugün, bu yolculuk yeni, farklı bir durağa varıyor. Ayberk Erkay’ın davetiyle bir araya gelen Türkiye’nin önde gelen çevirmenleri bu çoğul yaratının Türkçedeki sesleri oluyor, bu ünlü Oulipocu yolculuğa katılıyorlar. 

Kış Yolculuğu ve Peşindeki Öyküler,okuru, Georges Perec’in yazı labirentleri ve OULIPO’nun sonsuz ihtimaller evreniyle buluşturmasının yanı sıra Türkçenin değerli çevirmenlerini bir araya getirmesiyle başlı başına bir edebiyat olayı.

Müzik Dünyası 

Baha  “Senin Kadar” Şarkısıyla Yaza Merhaba Diyor

Kutupta Yaz Gibi, Boşver Üzülme, Gülü Susuz Seni Aşksız Bırakmam gibi şarkılarıyla milyonların gönlünde taht kuran romantik şarkıların usta yorumcusu Baha, 2021 yazına yeni şarkısı “Senin Kadar” ile merhaba diyor. 

Sözleri ve bestesi kendisine ait olan şarkının düzenlemesi ise yine usta bir isme, Orhan Ölmez’e ait. Ölmez’in ayrıca gitarıyla da eşlik ettiği şarkının tüm kayıtları Müzik Ölmez stüdyolarında yapıldı. Şarkının klibinin yönetmen koltuğunda ise Turgay Ceylaner oturuyor. Baha, ayrıca klibin kurgusunda da yer alarak tüm ekiple birlikte baştan sona titiz bir çalışma gerçekleştirdi.

Müzik Ölmez etiketiyle 30 Temmuz Cuma günü yayınlanan “Senin Kadar” Müzik Ölmez Youtube kanalında ve tüm dijital platformlarda yayında!

Baha – Senin Kadar

Söz ve Müzik: Baha

Düzenleme: Orhan Ölmez (Müzik Ölmez)

Mix: Özer Yener Mastering: Ergün Erdal

Klip Yönetmeni: Turgay Ceylaner

Müzik Şirketi: Müzik Ölmez

 

Cevher “Der Gibi” ile Geliyor

Arabesk ve pop şarkılarına kattığı kendine özgü yorumlarıyla özellikle Youtube ve sosyal medyada ciddi bir hayran kitlesi bulunan Cevher’in yeni teklisi “Der Gibi” 30 Temmuz Cuma günü Benjamin Records etiketiyle tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluşuyor. 

BİR AYDA BİTEN MASALSI KLİP

Sözleri ve müziği Cevher’e ait olan “Der Gibi”nin düzenlemesi Taner Çalık imzası taşıyor. Video klibinin yönetmen koltuğunda ise Teoman Topçu oturuyor. İzleyicisine adeta masal diyarında yaşanan bir görsel şöleni yansıtacak olan “Greenscreen” tekniğiyle çekilen klipte, üç boyutlu sahnelerin çizim çalışmaları ve post prodüksiyonu yaklaşık bir ay sürdü. 

BENCİLCE SEVENLERE BİR BAŞKALDIRI

Cevher, yaptığı müziği “Yeni nesil arabesk, daha dinamik ve görsel olarak daha modern alışılmış kalıpların dışında” olarak tanımlıyor. “Der Gibi” şarkısını “Kendini her koşulda haklı görenlere bir başkaldırıdır aslında. Bu bencilce sevgiyi kabul etmeyenlerin ortak feryadı. Bencilce sevenlere bir başkaldırıdır” cümleleriyle özetliyor. 

Cevher – Der Gibi

Söz ve Müzik: Cevher

Düzenleme: Taner Çalık

Klip Yönetmeni: Teoman Topçu

Müzik Şirketi: Benjamin Records

Özkan Yavaş – BOŞVER ÜZÜLME

Daha önce seslendirdiği “Kar Tanesi” ve “Özledim” şarkılarıyla adından sıkça söz ettiren yorumcu Özkan Yavaş, bu kez 22 sene önce Baha’dan dinlediğimiz “Boşver Üzülme” ile karşımıza çıkıyor. 

Sözü ve müziği Baha’ya ait olan şarkının düzenlemesini ise Özkan Yavaş, Orhan Ölmez ile birlikte gerçekleştirdi. Klibin yönetmenliğini ise Turgay Ceylaner üstlendi. Birçok değerli müzisyenin eşlik ettiği şarkının, bütün yapım aşamalarında Özkan Yavaş’ın yanında olan sanatçı Baha, şarkının klibinde de Özkan Yavaş’ı yalnız bırakmadı. 

Özkan Yavaş’ın 22 sene sonra yeniden yorumladığı “Boşver Üzülme” 26 Temmuz’da Müzik Ölmez Youtube kanalında ve tüm dijital platformlarda yayında!

Özkan Yavaş – Boşver Üzülme

Söz ve Müzik: Baha

Düzenleme: Orhan Ölmez ve Özkan Yavaş

Klip Yönetmeni: Turgay Ceylaner

Müzik Şirketi: Müzik Ölmez

Özkan Yavaş Biyografi

Özkan yavaş 1983 yılında Manisa’da doğdu. İlkokul yıllarında babasının ona armağan ettiği org ve darbuka sayesinde müzik ile tanıştı. Erken yaşta babasının vefatıyla hayata ve müziğe daha çok sarıldı. Ortaokul ve lise yıllarında arkadaşları ile kurmuş olduğu amatör müzik toplulukları ile birçok konser ve etkinliklere katıldı.

2000 yılında İzmir Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarını kazanarak eğitimine İzmir’de devam etti. Eğitim hayatı ile birlikte bir yandan da sahne çalışmaları ile Ege bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde çeşitli sanatçılara keyboard (klavye) çalarak ve vocal (vokal) yaparak eşlik etti. Özkan Yavaş ayrıca Mimar Sinan Üniversitesi’nden tezsiz yüksek lisans ve pedagojik formasyon eğitimini aldı. 

Profesyonel müzik yaşantısını İstanbul’a taşımaya karar veren sanatçı, İstanbul’a yerleştiği ilk zamanlarda “Kenter Tiyatrosu” ailesine katılıp uzun bir süre usta tiyatrocu Müşfik Kenter’in sahneye koyduğu “Müşfik Kenter ‘i Dinliyorum” adlı tiyatro oyununda usta tiyatrocuya sahnede piyano ile eşlik etti. Ulusal bir radyonun akustik projesinde iki yıl boyunca, vokal ve akordeon performansı ile görev aldı. Sanatçı, “BKM Çok Güzel Hareketler Bunlar” programında bazı skeçlerde müzisyen ve oyuncu olarak çok kısa rol aldı. 

2013 yılında sözü ve müziği kendisine ait olan “Aylardan Yıllardan” isimli iki şarkıdan oluşan ilk maxi single çalışmasını yayınladı. Halil Sezai’nin başrolünü üstlendiği “İncir Reçeli 2” isimli filminde müzisyen ve oyuncu, Gökçe Bahadır’ın başrolünü üstlendiği “Aşk Uykusu” adlı filimde ise müzisyen olarak rol aldı. TRT Müzik’te yayınlanan “Müzik Bahane” adlı programda ünlü sanatçı Baha’ya müzisyen ve vokalist olarak eşlik etti. 

2020 yılı Ocak ayında Müzik Ölmez Etiketi ile, sözü ve müziği Orhan Ölmez’e ait “Özledim” isimli ikinci teklisini yayınlayan sanatçıya Orhan Ölmez, şarkısında ve klibinde eşlik etti. 

2020 yılının Mart ayı içerisinde yine Müzik Ölmez Etiketi ile sözü ve müziği Orhan Ölmez’e ait “Kar Tanesi” isimli üçüncü teklisini yayınlayan sanatçıya, Orhan Ölmez bir kez daha eşlik etti. 

2021 yılında ise sözü ve müziği Baha’ya ait olan “Boşver Üzülme” şarkısını bu kez Orhan Ölmez düzenlemesiyle sevenleri ile buluşturdu.

Türkiye’nin birçok ünlü sanatçısına, sahnede müzisyen ve vokalist olarak eşlik eden Özkan Yavaş’ın sözü ve müziği kendisine ait olan birçok eseri de bulunmaktadır. Sanatçı, müzikal birikimi, eğitimci kimliği, kendine has tarzı ve yorumu ile yurtiçi ve yurtdışı sahne çalışmaları, konser ve projelerine hızla devam etmektedir.

GAMZE AKSOY -  BANA Bİ YAKLAŞ

YENİ JENERASYONUN TADI DAMAKTA KALACAK ŞARKISI FIRINDAN YENİ ÇIKTI!

İzmir’de doğan Gamze Aksoy 2017’de Ege Üniversitesi Elektronörofizyoloji bölümünden mezun oldu. Halen sağlık sektöründe çalışmaya devam ediyor. 

Müzikle ilk tanışması babam sayesinde oldu. Çocukluğundan beri hep şarkılar söyleyen Gamze, bu yolda yürümeye karar verdikten sonra ilk küçük çaplı sahnesini lisedeyken aldı. 15 yaşında ilk sahne tecrübesini, mezuniyet balosunda solistlik yaparak yaşayan Gamze Aksoy; “Okul hayatım boyunca da özel günlerde kutlamalarda sahnelerdeydim. 15 yaşımdan beri de şarkılar yazıp besteliyorum ve şuan ilk teklim Bana Bi Yaklaş için çok heyecanlıyım” dedi.

Bana Bi Yaklaş, sözü ve müziği kendisine ait bir çalışma Majör Stüdyo Ses Yarışması ile Cenk Alptekin ve Ozan Gülek’le tanışan Gamze, şarkıyı paylaştığında oldukça güzel bir tepki alınca hemen çalışmalara başladı. Ve İstanbul’a gelip bir gün stüdyo bir günde de klip i Majör Stüdyo ekibine çektirip İzmir’e işinin başına geri döndü. 

Şarkının düzenlemesi Ozan Gülek’e ait Yapımcılığını Cenk Alptekin’in üstlendiği Gamze Aksoy Bana Bi Yaklaş  Alptekin Yapım etiketi ile Tüm dijital platformlardaki yerini 27 temmuz 2021 tarihinde aldı.