Hızla seçime gidilen bugünlerde adeta seçimi unuttuk gibi. Terör ve Suriye olayları hız kesmedi, kesecek gibi de değil. 
Suriye’de iç savaşın figüran terör örgütleri, şimdi de ABD ve Rusya’nın şemsiyesi altında kendilerini öne çıkarma gayreti içinde.
Eğit donat programına son veren ABD, PKK’nın Suriye’deki uzantısı ve bizim tehdit olarak işaret ettiğimiz PYD’yı destekleme kararı aldığını açıkladı. Rusya’dan da PYD’yi destekler mahiyette açıklamalar yapıldı. 
Bu gelişmelerin ardından Suriye, hatta Ortadoğu politikamızın gözden geçirilmesi gerektiği düşünülse de seçimlere 15 gün var. 
Seçim sonunda yeni hükümetin süratle kurulmasının gerekliliği ne kadar ortada ise, siyasi partilerimizin seçim kampanyalarında uzlaşma konularını açık tutmalarının gerekliliği de o kadar ortadadır. 
Aylardır seçimler nedeni ile parlamento tatil ve bir seçim hükümeti de işbaşında. 
Değerli okurlarım, 
İçinde bulunduğumuz derin acılı ve sıkıntılı günler arasında Nobel Ödülü kazanan Prof.Dr. Aziz Sancar’ın ve 2016 Dünya Futbol Şampiyonasına katılmaya hak kazanan Milli Takımımızın başarıları hepimizi sevindirdi. Tabir caiz ise bu başarılar yüreğimize su serpti. 
Ülkemize bilimsel alanda ilk Nobel Ödülünü getiren Prof.Dr. Aziz Sancar’ı ve Milli Takımımızın değerli futbolcuları ile idarecilerini yürekten kutlarım. 
Ayrıca Prof. Dr. Sancar’ın Yüce Türk Milleti ve Cumhuriyetimiz hakkındaki gurur verici söz ve düşünceleri her türlü övgünün üstündedir. 
Sağol Aziz Hocam. 
Gençlerimizin sizi örnek alacağından hiç şüpheniz olmasın.