Merhabalar,

 Et yemeklerini sevenler için bugün sizlere nefis bir tarifimiz var..

Tel tel ayrılan etler ile yanında eşlik eden sebzeler nefis bir lezzet şölenine dönüşecektir.

 Misafirleriniz içinde güzel bir sunum olacak yemeğimiz ,zeytinyağlı bir yemek ve yeşil salata

 sunumuyla ikram edebileceğiniz bir yemektir.

 Düdüklü tencere de kolayca pişirebileceğiniz kuzu incik mutfak tarif defterleriniz de mutlaka

 yerini alacaktır.

  •  MALZEMELER:
  • 4 adet kuzu incik
  • 2 ad kuru soğan
  • 2 ad patates
  • 2 ad havuç
  • 5 ad sivri biber
  • 5 diş sarımsak
  • 2 ad domates rendesi
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve yüksek ateşte kızdırın.
  • Etleri ekleyerek arkalı önlü mühürleyin.
  • Etlerin üzerini örtecek kadar su ekleyerek kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin.
  • Bu arada sebzelerinizi ayıklayarak doğrayın.
  • Patates ve soğanları iri küpler halinde doğrayın.
  • Havuçları ,sarımsakları ve biberleri halka doğrayın.
  • 20 dakika pişen etleri ateşten indirin ve sebzeleri sırayla üzerine yerleştirin.
  • Domates püresini tuzunu,kişniş ve karabiberini ilave ederek tekrar kapağını kapatın.
  • Orta ateşte 20 dakika da sebzeler ile birlikte pişirin.
  • Nefis kokusu ve kemiğinden kendiliğinden ayrılan etleri ile güzel bir akşam yemeği ziyafeti verebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...