Beşiktaş Altay maçı enteresan bir maç oldu. Bu sezon yaşadığı şanssızlıklar nedeniyle kadro ve oyun istikrarını bir türlü yakalayamayan Beşiktaş sahaya yine bir önceki maçtan farklı bir kadroyla çıktı. İlerde Güven, Ghezzal, Teixeira ve Kenan dörtlüsüyle başlayan Beşiktaş istediği atak organizasyonlarını sağlıklı bir şekilde gerçekleştiremedi. 

Sezon başından beri orta sahada boşluklar veren, ceza sahasına giren, pozisyonlar bulan ama etkili son vuruşlar yapamayan bir Beşiktaş izliyoruz. Bunun en önemli nedeni; Beşiktaş’ın kadro istikrarı yok, oyun ezberi yok. Sahaya çıkan 11 ve sonradan giren her oyuncu bireysel yetenekleriyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Takımın kemikleşmiş bir oyun organizasyonu yok. Haliyle bu da skora yansıyor. 

Batshuayi’nin yokluğunda Kenan ve Güven girdikleri pozisyonlarda etkili olamadı. Çünkü çok yavaşlar. Beşiktaş’a aldığı topları hızla süren, çabuk düşünen ve çabuk oynayan bir bir golcü lazım. Güven, inisiyatif alıp oyundan kaçmıyor, sorumluluk alıyor, bir şeyler yapmaya çalışıyor ama daha hızlı hareket etmesi şart. Kenan ise Beşiktaş’ın oyunu için yetersiz. Bitirici bir forvet değil. Beşiktaş hücum hattında vurduğunu tehlikeye dönüştüren isimlere ihtiyaç var. 

Altay karşısında savunmanın önünde oynayan Necip yerine Josef, Josef’in oynadığı yerde de Atiba olsaydı Beşiktaş ileri çıkışlarda ve geri dönüşlerde daha sağlıklı bir oyun ortaya koyabilirdi. Josef, ilk kez vasattı orta sahada yalnız kaldı, gayretliydi ama ileriye top taşıyamadı. Hal böyle olunca Beşiktaş Necip, Josef ve Teixeira üçlüsüyle geçiş oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı. İkinci ve üçüncü bölgedeki bu sıkıntılı oyun gol atmayı iyice zorlaştırdı. Teixeira’nın yakaladığı birebir pozisyonlarda kaleyi bulamaması Beşiktaş için büyük handikap. 

Altay ekibi de ligde bulunduğu konum itibariyle kontrollü oynayınca Beşiktaş skor bulmakta çok zorlandı. Oyun böyleyken, gol nasıl atılacak derken, sahneye Vida çıktı. Beşiktaş’ın attığı gol tam bir savunma golü. Welinton’un rakip oyuncunun görüş alanını kapatması Vida’nın zamanında kafaya çıkması Beşiktaş’a golü getirdi. 

Son 15 dakika yine Beşiktaş ceza alanında karambol yaşandı. Sezon başından beri siyah beyazlılar bu sorunu yaşıyor. Fiziksel yetersizlik haliyle yorgunluk Beşiktaş’a son çeyrekte bu sene çok puan kaybettirdi. Ersin’in dikkati, Altaylı oyuncuların son vuruş kalitesizliği konuk ekibin puan almasını engelledi.

Beşiktaş’ın haftalardır oynadığı oyun tat vermiyor. Siyah beyazlılar üç puan aldı ama oyun açısından oldukça kötüydü. Maçı izlerken şöyle düşündüm bence Beşiktaş bu sezon için değil gelecek sezon için oynuyor.