Ülkemizde gün geçmiyor ki bir şeyler değişip bir gecede yerini herhangi başka bir şeye bırakmasın. Hâl böyle olunca  bazen modaya uyup,modern görünmek günün birinde soylu saraylı olup saraysız kalkmamak sabaha saraylı uyanmak gibi bazen.Önce  cumhurbaşkanlığı sarayı ile başlayıp adliyeler adalet sarayı, simiçiler simit sarayı pastaneler pasta sarayı gibi  ve buna benzer bir çok saraya dönen isimler var. Benim aklıma da şöyle  bir şey gelmiyor değil düşündüğümde. Makam mevkii yahut iş hanları saray olunca işler  çok olup bol müşteri bol kazanç mı sağlıyor? Adalet ve hukuk daha düzgün ve hızlı mı  ilerliyor yoksa adaletsiz halimizi saraylarla ört bas etmeye,gözlerimizi boyayıp kör etmeye mi çalışıyoruz  birbirimizin?

Kitap evleri yerine kitap sarayları olunca daha fazla mı kitap okunacak gibi mesela. Süt sarayları olunca çocuklar daha çok mu süt içecekler? Süt içmeyen  çocuk kalmayacak tüm çocuklar süt mü tüketecekler?V arsayalım hapishane yerine suçlu sarayı deseydik daha az mı  suç işlenecekti Türkiye'de? Okul yerine eğitim sarayı deseydik herkes okuyup filozof  veya bilim insanı mu  olacaktı? Aklıma takılanlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istedim.Bunları saymaya kalkarsam zaten ne zaman yeter ne de sayfalar. İnsan olmak için çaba sarf ettiklerinde saraya, şana, şöhrete gerek zaten  yok. Her birey üzerine düşen görevi  yapsın  yeter. Büyük büyüklüğünü, küçük küçüklüğünü, adam adamlığını, kadın kadınlığını, eğitimci, öğrenci  doktor, avukat duracağı yeri bilirse her yer saray olur zaten yapmaya gerek kalmaz.

Üzerine basa basa söylemek istediğim konulardan birisi de evle  okul arasında mutlaka paslaşarak gidilirse daha güzel sonuçlar elde ediliyor çocuklar açısından. 

Evdeki eğitimi asla  göz ardı etmememiz gerekir.Birbirine bağlı  zincirleme giden görev  gibi düşünülmesi gerekenlerden biri de  ailede başlayan öğrenimin ve eğitimin   ilk  adımı ilk basamağı ve en önemlisi. Her canlıya ilk  ne gösterir ve öğretilirse onunla yol almaya başlar ve devam eder. Durum böyle  olunca da saraylara gerek kalmadan saraylı gibi yaşamaya devam ederiz unutma!

Sevgiyle kalın