Öncelikle 96. yılını idrak ettiğimiz, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Başta bize bu ölümsüz mirası armağan eden Ulu Önder Atatürk olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşumunda katkısı bulunan herkesi saygı ve hürmetle anıyor, cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sonsuza dek payidar kalmasını diliyorum.

Avrupa’da boy gösteren takımlarımız ülkemizi temsil ettikleri kulvarlarda geçtiğimiz hafta üçüncü sınavlarını verdiler.

UEFA Avrupa Ligi Şampiyonlar Ligi’ndeki Galatasaray grupta oynadığı üç maç sonunda puan cetvelinde sadece bir puana sahip. Sarı Kırmızılılar, geçmişten alışageldiğimiz o başarı seviyesinin çok çok uzağında. Aslında Galatasaray’ın bu seneki konumu yalnızca, Avrupa’da değil, ligde de aynı.

Hafta sonunda oynanan Beşiktaş derbisini de kaybeden Aslan, maalesef  bu yıl taraftarını mutlu edemiyor. Şampiyonlar Ligi serüvenine, Belçika’daki Brugge beraberliğiyle başlayan Galatasaray, moral anlamında hayli iyi bir boyuta gelmişti esasında. Tüm camia, Belçika’daki 0-0 beraberlik sonrasında takımın iyi ve beklentilere cevap verecek düzeyde olduğunu düşünüyordu. Ancak, içeride oynanan Paris Saint Germain ve Real Madrid maçlarındaki tek gollü yenilgiler, Sarı Kırmızılıların umutlarını çok azalttı.

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcilerimiz Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir de aynı şekilde üçüncü maçlarını geride bıraktı.

Beşiktaş, deplasmanda Slovan Bratislava karşısındaki 4-2’lik yenilgiyle start verdiği Avrupa seferine, içerideki Wolverhampton karşısındaki 1-0 ve 2-1’lik Braga yenilgileri ile devam etti. Yani üç maç sonucunda, puan cetvelindeki 0 puan ve sonunculuk. Bu skorlardan da anlaşılacağı üzere Beşiktaş’ın ülke puanı adına hiçbir katkısı olmadığı gibi, kalan üç maç sonrasında da gruptan çıkması da mucizelerin bile ötesine kaldı. Artık Beşiktaş’tan beklentimiz alacağı iyi sonuçlarla, ülke puanına katkı sağlaması. 

Trabzonspor’un durumu da Galatasaray ve Beşiktaş’tan çok farklı değil. Bordo Mavili takım, tıpkı Galatasaray gibi grubundaki üçüncü maçlar sonunda sadece bir puana sahip. Getafe’ye deplasmanda yenilen temsilcimiz, içeride Basel ile berabere kaldı. Son maçında ise, Krasnodar’a yine evinde 2-0 kaybetmekten kurtulamadı. Karadeniz ekibinin de gruptaki şansı son derece az.

Avrupa’daki son temsilcimiz Medipol Başakşehir ise, üç maç sonunda puanını dörde taşıdı ve gruptaki iddiasını ciddi anlamda sürdürüyor. İlk maçında Roma deplasmanında 4-0 gibi farklı kaybeden Başakşehir ikinci maçta Mönchengladbach’ı elinden kaçırdı ve 1-1 beraberlikle yetindi. Temsilcimiz üçüncü  maçta Avusturya ekibi Wolfsberger’ı 1-0 yendi ve grupta kartların yeniden dağıtılmasını sağladı.

Evet bizimkilerin Avrupa serüvenindeki durum böyle. Dileriz, kalan maçlarını kazanan takımlarımız, hem yollarına devam etme, hem de ülke puanına katkı anlamında beklentilere cevap verir.

Kalın sağlıcakla…

Erden AKTOĞU

[email protected]