Yaz aylarının en çok tüketilen yiyeceklerinden birisi de sanırım ''dondurma''dır.

Dondurmayı çok sevenler sanırım yazın gelmesini beklemeden kış aylarında da tüketiyorlar.Marketlerde paketler içinde satılan bir çok çeşidi ile tüketilen bu sevilen lezzeti az malzeme ve pratik olarak hazırlayalım.

Hepinize kolay gelsin,çocuklarınıza gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz.

MALZEMELER:

200 ml krema

1 paket toz krem şanti (75gr)

2 dolu yemek kaşığı labne peynir

2 dolu yemek kaşığı karamel

1 çay tabağı damla çikolata

16 ad sade + 16 ad kakaolu pötibür bisküvi

Bisküvileri ıslatmak için:

1 çorba kasesi soğuk süt

YAPILIŞI:

Kremayı mikser kabınıza alın ve toz olarak krem şantiyi ekleyerek çırpmaya başlayın.

Labne peyniri ve karameli ilave ederek çırpmaya devam edin.

Koyu bir kıvam alınca mikserden çıkarın ve damla çikolata ekleyerek karıştırın.,

Buzdolabında 1/2 saat bekletin.

Büyük boy dikdörtgen borcama süte batırdığınız bisküvileri yerleştirin.

Üzerlerine kremayı eşit olarak ekleyin ve düzeltin.

Kalan bisküvileri de süte batırarak kremanın üzerine yerleştirin.

Buzlukta 1 saat bekletin.

Dilimlerken bisküvi hizasında keserek servis tabağına alın.

İsterseniz kremayı üç ayrı kaseye ayırarak farklı soslar katabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..