Kitap Dünyası 

Samimi Niyet 

TV Programcısı Aynur Ayaz’ın ilk ve yeni kitabı Samimi Niyet Yediveren yayınlarından çıktı. 

Uzun yıllar ekranda birbirinden farklı yüzlerce programlar sunmuş ve medya sektöründe çalışmalar yürütmüş, yüzlerce öğrenci yetiştirmiş Aynur Ayaz, şimdi yeni kitabı ile okursever, kitapseverleri samimi bir yolculuğa davet ediyor.  Samimi Niyet kitabında yazar Ayaz, Samimiyet ve niyet ile yola başlarken, en çok şu cümlelerin üzerinde duruyor. Tüm canlılarla iletişimimizde anlamanın ve anlaşılmanın en önemli iki kavramı… Tüm uğraşılan işlerde başarmanın ve huzuru bulmanın en önemli iki kavramı… Tüm sıkıntılı anlarda sabretmenin ve üstesinden gelmenin en önemli iki kavramı… Samimiyetin ve niyetin insan hayatındaki sırlı etkilerinden, çocukluk günlerimizdeki saflığımıza; ruhu dinginleştirecek düşünce yapılarından başarıya götürecek niyetlere kadar birçok konuyu sizler için irdeliyor. İçinizde, kalbinizde tuttuğunuz güzelliklerin üzerine örtülen perdeleri, sizlerle birlikte aralıyor. Samimiyet ve iyi niyetle, hayata yeniden bakmaya hazır mısınız?

Aşk’a Tamah Etme 

İnsan en çok aşık olunca ağlarmış en çok o zaman yara alırmış kalbi hatta öyle çok canı yanarmış ki bazen ölmek için yalvarırmış aşk bu mu birini dünyanın en mutlu insanı yaparken başka birine ölümü düşündüren . Diye soruyor  yazarımız ve ekliyor  biz okurlara aşka tamah edenlerden misiniz?

Nur Kartal Aktaş’ın aşka tamah etme isimli kitabı Karina yayın evinden çıktı. Yazarımız kitapta şiirlerin yanı sıra yer verdiği düz yazılarla hemen hemen hepimizin kalbine dokunuyor diyebiliriz. Hayat bir ağaç her dalı farklı duygulara uzanıyor . Bazı dallar açıdan bazıları şanstan bazıları korkudan yeşerir. ama  tüm dalların birleştiği gövde sevgiden saygıdan beslenir ve daha derinlere kök salar. İşte bu yüzden bu kitap hayatın içinden aşka uzanan dizginlerim tutamadığı kasvetli bir gökkuşağını geride bırakarak sevgiyle canlanacak zihinlerde. Hayat dağınıktır ama çekmece kadar değil yalnızca bir kaç kez dönüp bakmak gerekir saygıyı geride bırakmamak için. Kitapta hayatın içinden  bir birinden farklı konulara değinmiş yazarımız. Şiirlerini korkmadan yaşayın diye tüm kadınlara be yine bu kadınların arkasında duran Erdemli adamlara armağan etmiş. Aşk’a tamah etme şimdi okurlarıyla buluşuyor...

Nur Kartal Aktaş kimdir.

Beni yazdıklarımla tanıyın diyen yazarımız Amasya’da dünyaya geldi . İlk okulu orda okuyup  ortaokul ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Ortaköy Zübeyde hanım Anadolu meslek lisesi radyo televizyon bölümünü bitirdikten  sonra İstanbul  üniversitesi gazetecilik bölümününden mezun oldu. Bir çok tv kanalında ve radyo da  mesleğini icra etti ve şuan da İstanbul can fm de radyo programcılığı yapmaya devam ediyor. Yazmak benim için içimi döktüğüm kendimi rahatlattığım tek alan hatta bazen yazdıklarımla dertleşiyor gözyaşlarımı yine mürekkeplerle birleştiririm diyor. Daha ilk okul yıllarımda kendimce yazdığım hikayeleri bir araya getirip bastırmıştım. Hatta tüm arkadaşlarıma dağıtıp okutmuştum güzel zamanlardı ama hayallerimde hep ileride yazdığım yazıların birilerinin kalbine dokunmasını her okudukları satırda kendilerinden bir parça bulmalarını istiyordum. O yüzden bu kitap benim için çok değerli bir evladım var ama bu ikinci çocuğum oldu diye tanımlıyor kitabını genç yazar. Kadın olmaktan gurur duyduğum bir ülkede kadın olmaktan korkarak yaşayanlar var bu yüzden kitabımı tüm kadınlara ve onları yüreklendiren arkalarında koca bir Çınar gibi duran tüm adamlara armağan ediyor.

Müzik Dünyası 

Duygu Yüksel “İkimizin Cenneti” ile sevenlerin sesi olmaya geldi.

Çocukluğundan beri tutkulu olduğu müziğe, sözleri Hakkı Yalçın’a, bestesi ise Suat Sakarya’ya ait olan ‘İkimizin Cenneti’ ile adım atan Duygu Yüksel, güçlü yorumuyla 2021 yılının ilk ayında yüreklere dokunacak. Prodüktörlüğünü Kamuran Kayra’nın üstlendiği 2K Prodüksiyon etiketiyle yayınlanan ‘İkimizin Cenneti’  Net D youtube kanalında ve tüm dijital platformlarda yayında!

Biyografi

Rahmet babasının da teşvikiyle ilk sahne deneyimini Yıldız Tilbe’nin sahnesinde yaşayan Duygu Yüksel, geniş bir repertuvara sahip. 01.06.1990 tarihinde İstanbul’da doğan sanatçı aslen Erzincan’lı. 13 yaşında babasını kaybeden Duygu Yüksel, babasının küçükken isteği olan şarkıcılık kariyerini gerçekleştirmek için çok çalıştı. Henüz yolun daha çok başında olduğunu söyleyen Duygu Yüksel ‘İkimizin Cenneti’ şarkısını duyduğunda daha önceki çalışmalarını bir kenara bırakıp bu şarkıya yöneldi. Sözleri Hakkı Yalçın’a, bestesi ise Suat Sakarya’ya ait olan ‘İkimizin Cenneti’ ni okuduğu için kendisini çok şanslı hisseden Duygu Yüksel, bir sonraki projesi için şimdiden hazırlıklara başladı.

Söz: Hakkı Yalçın Müzik: Suat Sakarya Düzenleme: Suat Sakarya Prodüktör: Kamuran Kayra 

Şirket: 2K Prodüksiyon

Medya Dünyası

 

Aynur Ayaz ile Sağlıklı Günler 

Sağlıkla ilgili merak edilenler, son gelişmeler…Her hafta farklı uzman konuklarla toplum sağlığına katkı sağlayacak yepyeni bir program, “Sağlıklı Günler” Aynur Ayaz’ın sunumu ile TRT AVAZ’da. Televizyon programcılığının başarılı ve tecrübeli ismi Aynur Ayaz Sağlık Programcılığında da Türkiye’deki en önemli isimlerden birisi. Aynur Ayaz her programda arşiv niteliğinde programlara imza atarken izleyiciler içinde doğru güvenilir bir sağlık içeriği sunuyor. Sağlıklı Günler her hafta sonu TRT Avaz’da Cumartesi 10.00 & 19.00 Pazar 13.30’da Güzel sunucu Aynur Ayaz ile Sağlıklı Günler TRT AVAZ’da. 

 

Ece Pirim ile A’dan Z’ye

Dijital dünyanın gittikçe yükselişe geçtiği günümüzde yeni bir kanal, Naturaltv online çatısı altında yayın hayatına başladı. Medya dünyasının başarılı isimlerinden, sunucu- spiker Ece Pirim’de artık yeni bir programla bu platformda yerini aldı. Sağlıktan, beslenmeye, eğitimden, kültür ve sanata, spordan, başarı hikayelerine kadar hayata dair her şey bu programda sizlerle olacak. 

“Ece Pirim ile A’dan Z’ye”

Naturaltv online’da seyircilerin istekleride değerlendirilerek sizlerle birlikte olmaya başladı.       

Farklı pek çok programın yer aldığı Naturaltv online kanalını, youtube’dan abone olarak izleyebilirsiniz.

Tuğçe Utlu İle Nostalji Molası Programının Konuğu : Handan Musaoğlu 

Her hafta canlı olarak Çay Tv ekranlarında Tuğçe Utlu’nun sunumu ile yer alan nostalji molası programına duayen isimler konuk oluyor. Sanattan siyasete hayattan medyaya birbirinden önemli isimlerle hem başarı hikayeleri konuşuluyor hem nostalji tadında geçmişe dair detaylar aktarılıyor. Eskinin özlemi yad ediliyor. Geçmişle bugün arasında karşılaştırmalar yapılıyor.   Tuğçe Utlu ile Nostalji Molası programının son konuğu ise TBMM TV’nin İlk Kadın Spikeri başarılı ve güzel spiker eğitmen Handan Musaoğlu’ydu. Handan Musaoğlu programda hem adım adım ilerleyen emek ve zorluklarla dolu başarı hikayesini anlatırken son dönemde aldığı ödüller ve çok önemli çalışmalardan da bahsetti. Özellikle doğru Türkçe anlamında Akademik düzeyi de olan pek çok seminer ve çalıştay çalışması yapan Handan Musaoğlu spikerlik , sunuculuk ve güzel konuşma eğitimlerinde de öğrencilerine vurguladığı Doğru ve güzel Türkçe üzerine ayrıntılar aktardı. Ve bu alanda bir başucu eserini de çıkarmak da olduğunun müjdesini verdi. Tuğçe Utlu ile Nostalji Molası özgün formatı ile izleyenlerle buluşmaya devam edecek. Tuğçe Utlu ile Nostalji Molasını mutlaka izleyin!