"Atina'ya Türk kültürü yayılıyor!" diye bir kısım medya bayram havası içinde.

Yunan televizyonunda "Yabancı Damat" adlı dizinin gösterilmiş olmasını, iki milleti birbirine yakınlaştırdığı tezleri işlenmektedir.

Basının sevinç çığlığında: "Dizi filmin beğeni toplamasıyla birlikte art arda lüks Türk lokantaları açıldı. Taverna, gece kulübü ve gazinolarda Türk müzisyenler, Türkçe ezgilerle Yunanlılar'ı coşturdu. Türk hazır giyim firmaları, Yunanistan'da şubeler açtı ve derken Atina'da tam bir Türkiye rüzgârı esmeye başladı..." konuları manşetlere taşınmaktadır.

Yunanlılar ne zaman Türkiye ile dost olmayı düşündüler? İki taverna ve bir lokanta açılması, dostluk için yeterli midir?

550 yıldır hala İstanbul ismini içlerine sindiremiyorlar ve İstanbul'a giden yollarda "Konstantinopolis" tabelâları yer alıyor.

Yunan yetkililer, ülkelerinde yaşayan Batı Trakya Türklerine, Türk dememek için yıllardır direniyorlar. "Ülkemizde Türk Yok, Müslüman var" diyorlar.

Böyle bir ülke ile dostluk nasıl düşünülebilir?

Batı Trakya'daki Türk azınlık kendi müftüsünü seçemiyor! Yunanlıların tayin ettiği sözde bir müftü, Müslüman Türk azınlığı temsil etme iddiasında bulunuyor!

Oysa Fener Rum Patrikhanesine yabancı uyruklu bir Patrik tayin edebiliyorlar.

Fener Rum Patriği'nin sadece Türkiye'de yaşayan Ortodoks mezhebindeki Hıristiyan Rumları temsil etme yetkisi varken, Avrupa ve ABD'nin dayatmaları ile bu Patriğe "Ekümenik" uluslararası Patrik yaftasını yapıştırmaya çalışıyorlar.

Türkmenistan ile, parlamentolar arası bir dostluk grubu kurulamazken, Yunan-Türk parlamenterleri dostluk gurubu çoktan tesis edilmiştir.

Türk Dünyası'na karşı çok ilgisiz bir durumdayız.

Putin'in danışmanı Çernişev ülkemize geldiğinde bir teklif getirmişti: "Siz neden Avrupa Birliğine girmeye uğraşıp duruyorsunuz? Gelin birlikte Avrasya Ortak Pazarını kuralım, bunlar bize gelip yalvaracak" demişti.

Ama biz lider ülke olma umudumuzu, azmimizi ve hayalimizi yetirdik.

Büyük olabilmek için, büyük düşünmek gerekiyor.

Yunanistan Kıbrıs'ta soydaşlarımızı hala boğmaya çalışıyor. Onlarla dost olamayız. Onlar Batı'nın maşasıdır.

Sorumsuz basın, sahte dostluk cenneti fikrini yaymaya çalışıyor.

Adaletin kuvvetli, kuvvetlilerin de adil olması gerekir.

Blais Pascal