Sağlıklı yaşam için dumansız hava diye boşuna söylenmemiş?Son zamanlarda yediğimiz,içtiğimiz yiyeceklerin geneli hormonlu ve gübreli.Ne yersek yiyelim obez olma yolunda malesef ki ilerliyoruz.Üstüne üstlük birde ıspanak zehirlenmesi çıktı başımıza. Ne yiyeceğimizi şaşırmış vaziyetteyiz. Keşke başka meyve ve sebzeler için de söylense de fakir fukara ucuza meyveye doysa.Sağlıklı yaşam derken sağlıklı yiyecekler de lazım.Lazım olmasına lazım da günümüzde  bu sağlıklı yiyecekleri alıp da  yiyebilene aşk olsun. Elini attığın herşey ateş pahası  birde okula giden çocukları da varsa hadi bakalım kolaysa  geçinsin bu aile de görelim.Kaldı ki bu  ailenin spor yapıp,uzun yıllar  sağlıklı yaşaması nasıl olacak peki? 

Şöyle olacak;ona da çözüm bulundu.Her yere,her yöne yürüyerek  gidilir yani mecburu istikamet yaparak yol parası vermemek ve spor salonlarına ücret ödememek için en kolay yol ne yazık ki işte budur.İş yerinde verilen yemek parasını eve getirmek için  aylarca oruç tutarak,dinini ve vicdanını mecburen güçlendirmek zorunda kalan insanlar hem ziyaretten hem de ticaretten yararlanarak zor da olsa  tüm görevlerini aynı anda mecburen  yerine getirmiş olurlar.Yiyerek kilo alıp,spor salonlarına milyarları verip  gitmektense az yiyerek çok yürüyerek çözüme ulaşıyorlar. 

Bu aradaki farkı bir gözden geçirmeden edemedim.Zengin parayla dahi spor yapamazken,tembellik edip üşenirken , fakir ise  hergün zorunlu spor yapmaya mecbur parasızlıktan..Ne garip değil mi hayatlar?

Kararında yiyerek mutlu , çok yiyerek mutsuzluk sendromu yaşamayın.Hem  size yazık hem de bu yiyeceklere ihtiyacı olupta bulamayanlara yazık. Üzülmemek için yılları,yolları boşa harcamayın sporla sağlıkla sevgiyle kalın.