Merhaba dostlarım, aşı sırası bana ne zaman gelecek, koronaya yakalanmadan şu illetten kurtulsam derken, ateş ve titremeyle birlikte acile gittim. İnanın virüsün korkusu bile yetiyor insana. Yapılan covid testim negatif çıktı çok şükür. Benimki şiddetli üşütmeymiş bir kaç ilaç ve dinlenmeyle kendime geldim. Herşeyin başı sağlık.

Sağlığın bir kere daha ne kadar önemli olduğunu anlamış oldum. Her sabah uyandığınızda sağlıklıyım ve yeni bir güne başlıyorum diyebilmek, ne kadar önemli

Çoğu zaman sağlığımızı erteleriz. Herşeyi erteleyebilirsiniz ama konu sağlık olunca erteleyemeyiz. Sağlık ertelendiği kadarının fazlasını sizden alacaktır. "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" diyen Kanuni Sultan Süleyman'ın bu müthiş sözünü nasıl unuturuz?

Allah bu illetten hastanede yatan yada evinde tedavi olan bütün hastalarımıza ve sağlık ekibinin tamamına yardım etsin. Sağlıkçılarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Vaka ve can kayıpları sayılarının düştüğü, hatta tamamıyla bittiği günlerin en kısa zamanda gelmesini diliyorum.

Çok kez anlatıldı ama ne kadar dikkat edildiği sonuçlardan anlaşılmaktadırlar. Ben de hatırlatayım istedim sizlere. Özellikle kişilerin kendi hijyenine ve çevresindekilerin hijyenlerine dikkat etmesinin yanı sıra toplu alanlarda bulunmamaları kişilerle temastan kaçınmaları gerekmektedir. Toplu taşımada hapşıran ya da öksüren birisi ile karşılaşırsak ya da kendisini kötü hissettiğini düşündüğümüz birisi olursa yanımızda , yakınımızda mümkünse 1 metreden daha fazla yaklaşmayın. Ama toplu taşımada bu her zaman mümkün olmayabilir. Hasta olan kişini maske takması çok önemli.  Virüsler hayatımızda hep olacak. Uzmanlar bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini söylüyor. Her türlü gıdadan azar azar, yeterli miktarda yemeliyiz. 8 ila 10 saatlik bir gece uykusu sağlayabilmek çok önemli. Basit yürüyüşler, stresten uzak kalmak.

Vehbi Koç ne güzel söylemiş;

Evin varsa bir sıfır koymalısın varlıklar hanene, 

İşin varsa bir sıfır daha kıymalısın,

İş seninse üç sıfır daha koymalısın,

İşin iyi gidiyorsa üç sıfır daha,

Araban varsa bir sıfır daha,

Yazlığın varsa bir sıfır daha,

Daha sıralanabilir sıfırlar hanesi.

Ancak SAĞLIĞIN varsa, bir koyarsın başına. Bütün sıfırlar anlamlı bir değere ulaşır. Yoksa sonuç sıfırdır, hiç uğraşmayasın boşuna.

Hayatın üç önemli iksiri SAĞLIK, MUTLULUK, AŞK derler.

Her zaman sağlığına dikkat et ve onu her durumda ön planda tut. Sağlıklı ol, iyi yaşa sev sevil, mutlulukla hayata merhaba de. Vücuduna iyi bak. Sen yeryüzünün en muhteşem varlığısın. Bunu aklından çıkarma, sağlık için spor yap. Sağlıklı beslen, sağlıklı yaşa, sağlıkla kal.

Söylemedi demeyin...