CENEVRE

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Batı Afrika'daki Ebola salgınının coğrafi olarak yayılmaya devam ettiğini ve salgına yakalananların sayısının bu hafta 9 bine ulaşabileceğini bildirdi.

DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Bruce Aylward, DSÖ Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Batı Afrika ülkeleri Gine, Sierra Leone ve Liberya'da görülen salgında ölenlerin sayısının 4 bin 447'ye ulaştığını kaydetti.

Bugüne kadar hastalığa yakalanan kişi sayısının 8 bin 914 olduğunu ifade eden Aylward, vaka sayının bu hafta 9 bini bulabileceğini söyledi.

Aylward, Ebola'ya yakalanan insanların ölüm oranının yüzde 70 civarında olduğunu, bu oranın çok yüksek olduğuna işaret etti.

Hastalığın daha önce yoğun olarak görüldüğü bazı bölgelerde hastalığın bulaşma oranlarının düştüğünü belirten Aylward, buna rağmen hastalığın bir ay öncesine göre coğrafi olarak yayılmaya devam ettiğini bildirdi. Aylward, Ebola salgını ile mücadelenin önümüzdeki 60 gün içinde artırılması gerektiğine işaret etti.

Aylward, bölgedeki ihtiyaçların çok fazla olduğunu, DSÖ'nün gelecek 60 günde vakaların yüzde 70'ini izole etmeyi planladığını belirtti.