TEKİRDAĞ - İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Ecder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hipertansiyonun çok önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna işaret ederek, ülkede her 3 kişiden birinde bu hastalığın bulunduğunu kaydetti.

'Bilinçsiz tuz tüketiminin önüne geçilmeli'

Hipertansiyonun, herkes tarafından bilindiği gibi, tuzla yakın bir ilişkisinin olduğunu, tuz tüketiminin mümkün olduğunca azaltılması gerektiğini vurgulayan Ecder, bilinçsiz tüketimin önüne geçilmesinin önemine değindi.

'Az tuzlu hayat'

Tuz alışkanlığından 2 haftayla 1 aylık süre içerisinde vazgeçilebildiğini belirten Ecder, "Tuza çok alışmış kişiler sadece 1 ay içerisinde bunu bırakabiliyor. Ağzımızdaki tat alıcılar buna çok güzel adapte oluyor. Sadece bir süreliğine buna katlanabilirlerse daha sonra zaten isteseler de tuzlu yiyemiyorlar. Herkesin tuzdan fakir beslenmesi çok sağlıklı bir şey, özellikle yetişme çağından itibaren çocuklarımızı az tuzlu yemeye alıştırırsak, hayatlarını daha sağlıklı şekilde sürdürmelerini sağlamış oluruz" ifadelerini kullandı.