Seltek Group Üst Yöneticisi (CEO) Fehmi Zorlu, Türkiye'nin estetik sektöründe popülaritesinin her geçen gün arttığını ve yıldızının parladığını belirterek, "Türkiye'ye şu anda yurt dışından medikal ve cerrahi estetik alanında çok ciddi ziyaretçi geliyor." dedi.

Seltek Group tarafında düzenlenen, dünyadaki son estetik trendlerin ve dolgu tekniklerinin konuşulduğu "TED Turkey Teoxane Expert Day" etkinliği yerli ve yabancı 650 doktorun katılımıyla Hilton Bomonti Otel'de başladı.

Etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Zorlu, şirket olarak estetik sektöründeki en eski ve kurumsal firmalardan biri olduklarını belirterek, 13 yıl önce başlattıkları çalışmalar kapsamında devrimsel yenilikleri Türkiye estetik, plastik cerrahi, dermatoloji, medikal estetik ile buluşturduklarını söyledi.

Zorlu, ameliyatsız estetik uygulamalarının son dönemde daha çok önem kazandığını ve öne çıktığını kaydederek, yıllar geçtikçe ciltte oluşan yaşa bağlı değişikliklerin doğru dolgu uygulamaları ile giderilebildiğini aktardı.

Fehmi Zorlu, dolgu uygulamalarının, geçmişte daha çok bölgesel iyileştirmeler için yapılmasına karşın, yeni trendin bütünsel yüz yaklaşımı olduğunu belirtti.

Bu uygulamalarının artık kusurlu yüzlerin şeklini bile değiştirdiğini, gençleşmeyi sağladığını, yanakların, gözaltının ve çevresinin tek seansta doldurularak yüze çok daha dinamik bir ifade vermenin mümkün olduğunu anlattı. Zorlu, en çok dolgu uygulamalarının yüz bölgesinde ve dudak, ağız kenarı ve gözaltında yapıldığını bildirdi.

"Türkiye'nin estetikte popülaritesi her geçen gün artıyor"

Zorlu, Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği'nin araştırmasına göre Türkiye'nin 2010'da dünya genelinde en çok estetik operasyonların yapıldığı 25 ülke arasında yüzde 2,1'lik pazar payı 12. sırada yer aldığını hatırlattı.

Türkiye'nin geçen yıl bu alandaki pazar payını yüzde 3,3'e çıkartarak dünyada 8'inciliğe, Avrupa'da ise 2'nciliğe yükseldiğini vurgulayan Zorlu, "Türkiye, estetik operasyonlarda en büyük ilerlemeyi cerrahi olmayan uygulamalarda kaydettiği ve dünya sıralamasında 5. sırada aldı. Türkiye, cerrahi uygulamalarda dünyada yüzde 2,9'luk pazar payına sahipken, cerrahi olmayan uygulamalarda pazar payı yüzde 3,7." dedi.

Zorlu, Türkiye’nin artık yeni tekniklerin öğrenilmesinde öncü ülkelerin arasında yer aldığını bildirdi.

Türkiye'nin estetik sektöründe popülaritesinin her geçen gün arttığını ve yıldızının parladığını dile getiren Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'da şu anda bu alanda iki numaralı konumdayız. Türkiye'ye şu anda yurt dışında medikal ve cerrahi estetik alanında çok ciddi ziyaretçi geliyor. Türkiye, medikal ve estetik cerrahi alanda o kadar hızlı ilerliyor ki hekimlerimize çok ciddi talep var. Tüm uygulamalar kaliteli bir şekilde yapılabiliyor. Özellikle medikal yani ameliyatsız estetikte çok ciddi atılım içindeyiz. Avrupa'ya ve Orta Doğu'ya yakınlığımız da turist sayısını artırıyor. Hasta hem burada birkaç gün kalıyor hem şehri geziyor. Dolayısıyla döviz bırakıyor ülkemize." 

"Estetik turizminden gelir 2 milyar dolar"

Zorlu, estetik operasyonları ve uygulamaları alanında Türkiye'nin geçen yıl 2 milyar dolar civarında gelir elde ettiğini kaydederek, ülkenin bilimsel alanda çok ilerlediğini söyledi.

Bu sektörün daha da büyüyeceğini dile getiren Zorlu, Türk hekimlerinin kalitesini, başarısını bu tür organizasyonlarda göstermek istediklerini bildirdi.

Zorlu, Türkiye'nin geçen yıl dünya estetik pazarının yüzde 3,3'ünü elde ettiğini yineleyerek, şunları aktardı:

"Ülkemizin dinamizmini ve estetik turizmindeki artışı göz önüne aldığımızda beş yılda pazar payımızın yüzde 4 civarında olmasını bekleyebiliriz. Estetik olmayan cerrahi operasyonlarda Türkiye dünyada ilk 5 içinde yer alıyor. Bu kategoride pazar payımız yüzde 3,7 ve beş yıl içinde yüzde 5'i aşma potansiyeli çok yüksek. Çünkü Türkiye'ye sağlık turizmi için gelen hasta sayısı her geçen yıl artıyor. Sağlık turizminin her alanında başarılıyız."

"Sektöre katkı sağlamak için çalışıyoruz"

Zorlu, Seltek Group ile Teoxane iş birliğiyle bu yıl ilk kez "TED Turkey Teoxane Expert Day" etkinliği düzenlediklerini belirterek, etkinliğe katılan 650 estetik ve medikal doktorun yarıya yakınının yabancı olduğunu söyledi.

Büyük ve uluslararası bir organizasyon gerçekleştirdiklerini dile getiren Zorlu, yaklaşık iki yıldır bu etkinliğe hazırlandıklarını, programın her açıdan sektörün ilgisini çekecek, vizyon geliştirecek bir içerikte olması için çalıştıklarını anlattı.

Zorlu, "Türkiye'deki estetik sektörü çalışanlarının yerel ve uluslararası bilimsel bilgi paylaşımında köprü görevi görmek, konuşmacıları ve eğitmenleri desteklemek, tanıtmak istiyoruz." dedi.

"Erkeklerde lazer, kadınlarda dolgu öne çıkıyor"

Boston Üniversitesi öğretim üyesi ve dermatoloji uzmanı Doç. Dr. Hassan Galadari ise ameliyat gerektirmeyen medikal estetikte uygulamalarında en çok dolgu, lazer ve botoksun öne çıktığını söyledi.

Erkeklerin daha çok sakal bölgelerinde lazer uygulamaları tercih ettiğini dile getiren Galadari, kadınların ise toksin ve dolgu yaptırdığını aktardı.

Galadari, son 20 yılda cerrahi estetik operasyonların iki kat, medikal estetik uygulamaların ise 10 kat arttığını kaydederek, "Medikal estetik uygulamalarının popülaritesi çok arttı. Fazla vakit almadığı, hayatın akışını bozmadığı için çok tercih ediliyor." dedi.