ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bakanlık binasında düzenlenen törenle ''Ailelerin Umut'u Gerçek Oluyor'' sosyal sorumluluk kampanyası kapsamındaki ''Tüp Bebek Projesi'' protokolünü imzaladı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Ali Aydınlar'ın proje için kendilerine başvurduğunu ve ailelerin tespiti konusunda yardım istediğini belirterek, projenin Acıbadem'in özgün bir projesi olduğunu ve kendi mali şartları içerisinde düzenlendiğini ifade etti.

Bakanlık olarak 81 il ve ilçede hangi ailelerin yoksulluk sınırına girdiğini ve imkandan faydalanabileceğini tespit konusunda Acıbadem grubuna yardım edeceklerini ifade eden Şahin, bu kriterlere uyan 40 yaşını geçmemiş, sosyal güvencesi olmayan ve normal yollarla bebeği olmayan 2 bin 500 ailenin tüp bebek sahibi yapılacağını kaydetti. 

Protokolün imzalanmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, bir soru üzerine, tüp bebek için belirlenenin iki katı kadar talep gelebileceğini belirterek, ''Daha ilk günde, 175 ailenin onayı verildi. Toplam talebi görmemiz gerekiyor'' diye konuştu.