İSTANBUL - Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile organ bağışının önemine dikkati çekmek için düzenlediği motosiklet turunun İstanbul bölümünün startı, Sultanahmet Meydanı'nda verildi. 

Meydanda düzenlenen ve TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar ile dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun da katıldığı organizasyonda, turun İstanbul bölümü, Vali Yardımcısı Kazım Tekin'in verdiği işaretle başladı. Organizasyonda organ bağışı bekleyen hastalar ile yol ve motosiklet temalı şarkılarıyla Türkiye'de bir ilke imza atan müzisyen Ogün Bülent de yer aldı. Meydana motosikletiyle gelen ve medya mensupları için küçük bir şov yapan Kenan Sofuoğlu, diğer motosikletçilerle beraber startta yer aldı.

Ankara'da başlayan turda motosikletçilerin İstanbul'un ardından sırasıyla Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'ya gidecekleri ve toplam 1850 kilometre yol katedeceği bildirildi. TMF Başkanı Uçar'ın da motosikletiyle turda yer alacağı kaydedildi.

TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, yaptığı açıklamada, federasyon olarak spor yapmanın ve yaptırmanın yanı sıra sosyal projelere de çok büyük önem verdiklerini belirterek, "Organ bağışında bir farkındalık ortaya koyarak, insanların bu konuya duyarlılığını arttırmak için bir organizasyon gerçekleştirdik. Ankara'da başlayan turumuzda Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'ya kadar yüzlerce motosiklet ile yollarda olacağız" dedi.

Türkiye'de organ bağışının nüfusa göre yeterli olmadığını vurgulayan Uçar, "TMF ve Sağlık Bakanlığı ortaklığıyla gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda, sporcularımız ve motorseverlerle yollarda olacağız. Bu farkındalığı insanlara anlatmaya çalışacağız" diye konuştu. 

Organizasyona şehir içlerinde 300-400, şehirlerarası yollarda 100 civarında motosikletçinin katılacağını kaydeden Bekir Yunus Uçar, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Mehmet Füzün'ün bu organizasyonun hem isim anlamında hem de tematik anlamda öncüsü olduğunu sözlerine ekledi. 

Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu ise organizasyona destek vermek için Sultanahmet Meydanı'na geldiğini belirterek, "Burada olmaktan çok mutluyum. Federasyonuma çok teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlarla hem motosiklet sporunu geliştiriyorlar hem de Türkiye'deki birçok konuda böyle projelerde bulunması bizim motosiklet sporunu büyütüyor" ifadelerini kullandı.  

Sofuoğlu, bir gazetecinin, "Siz organlarınızı bağışladınız mı veya bağışlamayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine "Kesinlikle böyle bir şeyle bana gelinse bunu kabul ederim. Müslüman bir ülkedeyiz, dini açıdan bir sorun gözükmediği zaman ben de bağışlarım. Bununla ilgili federasyonumuzla konuşacağız. Eğer birçok kişi de 'tamam' derse federasyonumuzla beraber, birçok federasyon içinden insanlarla beraber ben de bağışlarım" dedi.