SGK İMPLANT DİŞİ KARŞILIYOR MU???
Pek çok kişi dental tedavi amacıyla devlet hastanelerinden randevu alıyor. Bununla beraber tedavi masraflarının nasıl ve ne gibi durumlarda SGK tarafından karşılandığı yönünde hem soru işaretleri ile karşılaşıyorlar hem de bilgi eksikliği nedeniyle tedavinin aşamaları devam ederken sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu sorunların en başında ise yaş sınırı nedeniyle ortaya çıkan problemler görülüyor. Yazımızda SGK implant diş karşılıyor mu? konu başlığı çerçevesinde bilgi alabilirsiniz.
SGK implant diş İçin Ne Diyor? İmplant tedavisi hakkında doğru bilgilendirmeyi nereden alabiliriz peki? Bu sorunun cevabını bizlere Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde bulmak mümkün.
SGK tebliğine göre diş hekimliği fakültelerinde protez, cerrahi ve periodontoloji dallarında görev alan en az birer öğretim üyesinin katılımı şart koşuluyor. Bu şart, bir karar alınacağını ve sınırlı durumlar altında tedavinin gerçekleşmesi için onay anlamını taşıyor.

18 YAŞINI DOLDURMAYANLARIN
DİŞLERİ NEDEN YAPILMIYOR ??
Randevu sistemi ile çalışan devlet hastanelerinde özellikle on sekiz yaş sınırında olanlar, tedavi için randevu aldıklarında ve tedavi günü hastaneye ulaşım gösterdiklerinde on sekiz yaşını doldurmuş olmaları durumunda tedaviden mahrum olabilecekleri gibi tedavi masraflarını da üstlenmek durumunda kalabiliyor.
Belirli koşullar dışında tedavi masrafını karşılayan SGK, aynı zamanda bu masrafların tamamını da karşılamıyor.
Bazı durumlarda devlet hastanelerinin tedavi yapamaması nedeniyle özel kuruluşlara sevki gündeme gelebilir.
SGK implant dişi karşılıyor mu? Bedelleri ödenmeyen diş tedavilerini sıralamak gerekirse, altın, platin, paladyum+platin kıymetli madenler bulunan maddelerin bedelleri ödenmez.
Kemik içi implantların da bedellerinin ödenmediğini belirtirken, bedeli ödenen tedavileri de sıralamak gerekirse;
Konjenital diş eksikliği durumlarında,
Üst ve alt çenede tek taraflı dişsiz durumlarında,
Diş ile ilgili doku defektleri denilen dudak ve damak yarığı durumlarında,
Mandibuler ve maksiler kemikte aşırı doku kaybının olduğu durumlarda… Cerrahi, protez ve periodontoloji anabilim dallarından en az birer öğretim üyesinin katılımlarıyla oluşacak sağlık kurulu raporunun sonucuna bağlı olarak tedavi masrafları karşılanır.
Diğer yandan protezlerin yenilenme süresine bağlı olarak SGK dört yıl süre şartı getiriyor. Dört yıldan önce değişimi yapılan protezlerin masrafı karşılanmıyor.
Özel sağlık kuruluşları sevki ile tedavi durumunda ise SUT eki Ek-7/B’de yer alan usul ve esaslar dikkate alınır.
İmplant diş İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Trabzon, Bursa, Konya, Eskişehir, Samsun, Konya, Gaziantep, Ordu, Balıkesir, Kütahya, Mersin, Hatay, Erzurum, Erzincan, Diyarbakır, Siirt, Urfa.
İmplant tedavisi Sarıyer, Bakırköy, Kağıthane, Şişli, Beşiktaş, Kadıköy merkez ulaşım noktasında size çok yakın.
Kaybedilmiş doğal dişin yerine yapay diş kökü uygulaması olan implant, bugün bilinen en sağlam ve güvenilir dental tedavidir.
Kaynak: http://www.istanbuldishastanesi.org/sgk-implant.htm
Derleyen:Önce Vatan Gazetesi