ANTALYA

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dilara İnan, H1N1 virüsüne karşı alınması gereken önlemlere dikkati çekerek "Özellikle toplu taşıma araçlarına binip indikten, kapı kolu gibi ortak kullanılan telefonlar gibi bunlara temastan sonra mutlaka eller bol sabun ve suyla iyice yıkanmalı" dedi.

İnan, hastanede düzenlediği basın toplantısında, H1N1'in 2009'dan bu yana mevsimsel virüs olarak görüldüğünü söyledi.

Tüm griplerin yaklaşık yüzde 70'inin nedeninin söz konusu virüs olduğunu belirten İnan, özellikle korunmada aşının önemine değindi.

İnan, kronik kalp, akciğer, şeker hastalığı olanlar, yaşlılar, çocuklar ve gebelerin mutlaka aşıyla korunması gerektiğini ifade etti.

Gribe karşı ellerin bol su ve sabunla sık sık yıkanması gereğine işaret eden İnan, "Özellikle toplu taşıma araçlarına binip indikten sonra. Kapı kolu gibi ortak kullanılan telefonlar gibi bunlara temastan sonra mutlaka ellerin bol sabun ve suyla iyice yıkanması gerekiyor. Yine de aşı en önemli korunma yolu. Ocak ayında grip vakaları pik yapıyor fakat bu dönem dahil aşılanmaya devam edilebilir. Yeterli sıvı alınması, iyi beslenilmesi de yine gribe karşı koruyucu önlemler arasında yer alıyor" diye konuştu.