CELAL MORKOYUN/ESKİŞEHİR/VHA

2 ambulans, 4 elemanla hizmet veren birim, yeniden yapılandırılarak 112 acil servis ile koordineli olarak çalışmakta. 
Eskişehir Kaum Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr. Hüseyin Fidan, MUSAB ile yardıma muhtaç vatandaşlara daha etkili ulaşmayı hedeflediklerini, birimin özellikleriyle Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti. 
MUSAB maddi durumu yetersiz hasta, yaşlı, engelli vatandaşların hastaneye ulaşımını sağlamakla birlikte, hastane temsilcileri tarafından hastanın tedavi esnasında takibi, reçetesi, ilaçları temin edilerek evlerine bırakılması sağlanıyor. Ayrıca vatandaşlar ihtiyaçları tesbit edilerek, ilgili kurumlara bildiriliyor, ihtiyaçları karşılanıyor. Ankara’da tedavi görmesi gerekli ağır engelli hastalar da Ankara’daki sağlık birimlerine götürülerek tedavileri takip ediliyor.  Uz.Dr. Hüseyin Fidan 15 Ekim’den bu yana MUYAP yerine MUSAB olarak faaliyet gösteren birimin, 2 ambulans 4 elemanla hizmet verdiğini ifade etti. 
MUSAB evlerinden çıkamayacak durumdaki yaşlı, kimsesiz, yatalak, engelli vatandaşların evlerini ziyaret ederek, sağlık ihtiyaçları konusunda yardımcı olmakta. Birim 112 acil servis ile koordinasyon halinde hizmet vermekte ve MUSAB Koordinatörlüğünü Abdil Ateş yürütmektedir.