ŞANLIURFA  - Şanlıurfa'da, lösemi ve talesemi hastalarının tedavilerinin uzman doktor olmaması nedeniyle aksadığını ileri sürüldü.

Lösemi ve talesemi hastaları ve ailelerin de bulunduğu grup, Refahiye Mahallesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Grup adına basın açıklaması yapan Enes Bakırcı, Harran Üniversitesi (HRÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli tek çocuk hematoloji uzmanı doktorun yaklaşık 2 ay önce tayin isteyerek kentten ayrıldığını belirtti.

Bu nedenle şehirdeki hastaların ve yakınlarının zor durumda kaldığını anlatan Bakırcı, tedavi amaçlı sık sık çevre illere gitmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Birçok hastanın maddi imkansızlıklar nedeniyle farklı illere gidemediğini öne süren Bakırcı, şunları kaydetti:

"Bizler daha öncede söylediğimiz gibi mağdur edilen ölüme terk edilmiş lösemililerin, talasemililerin mağduriyetinin giderilmesi için ilimize hematoloji doktoru istiyoruz. Kentte 300'e yakın lösemi ve talesemi hastası var. Sağlık Bakanlığından mağduriyetimizi acil olarak çözmesini rica ediyoruz."

Doktorların Güneydoğu'ya gelmek istemediğini savunan Bakırcı, hekimlerin hipokrat yeminine sadık kalmalarını istedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

HRÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Gençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde çocuk hematolojisi uzman doktor sayısının az olduğunu söyledi. Gencer, kentte görev yapan 2 hematoloji uzmanı doktorun yaklaşık 2 ay önce kendi istekleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca başka şehirlere atandığını belirtti.

Hastaneye yeni uzman atamasının yapıldığını anımsatan Gencer, görevlendirilen doktorun işe başlama sürecinin devam ettiğini vurguladı.