ANKARA - Doğuya özgün meridyen teorisi, akupunktur noktaları, Güney Amerika yüz haritaları ve klinik nörolojiyi de içeren birçok sistemin kombine edilerek kullanılan  ve eski doğu tıbbı esasına dayanmakla beraber Avrupa ve Amerikalı doktorların yaptıkları araştırmalar sonucunda yardımcı tedavi olarak kabul edilen refleks terapi, beyin, merkezi sinir sistemi ve hormonlar üzerinde etki sağlıyor.

Refleks Terapi uzmanı Fizyoterapist Dr. Gamze Şenbursa, refleks terapinin yoğunlaştırılmış ve ileri seviyede refleksoloji tedavisi olduğunu belirtirken, refleks terapinin kişiye özel planlanan bir tedavi olduğunu ve her hastadaki uygulamanın farklı olduğunu söyledi.

Refleks terapi ile Serebral Palsi (CP), Mental Motor Reterdasyon(MMR), felç, epilepsi, konuşma bozuklukları, genetik hastalıklar, algı ve dikkat eksikliği, obezite, denge problemleri, yorgunluk, migren, hormonal sisteme ait bozukluklar, stres yönetimi üzerinde çalıştıklarını anlatan Şenbursa, yüzden, elden ve ayaktan uygulamalar yaptıklarını, hastada  özellikle sinir sistemiyle ilgili bir problem ya da beyin hasarı varsa, yüzden çalışmayı tercih etiklerini söyledi. Şenbursa, şöyle devam etti:

''Bir kafatasını düşünün; kafatasında bir sürü boşluklar ve çentikler vardır. Bu boşluklar ve çentiklerden sinirler sonlanır, dolayısıyla biz yüzde bulduğumuz noktalarla sinirin gövdesinde ve çıkış yerinde uyarı yaratabiliyoruz. Böylelikle hem sinirde yenilenme, yeni hücre oluşmasını sağlıyoruz hem de beyinde korteks üzerinde yaptığımız çalışmalarla beyin hücresinin yenilenmesini de sağlayabiliyoruz. Bu zamana kadar felç ve serebral palside inanılmaz sonuçlar aldık. Tabii  bunlar uzun soluklu tedaviler.''