Türkiye’de gerçekleşen, ağız ve diş sağlığı endüstrisini ve estetikle yakından ilgilenen diş hekimlerini bir araya getiren en önemli etkinliklerden 21. Uluslararası Estetik Diş Hekimliği Kongresi, 13-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Wyndham Grand İstanbul’da gerçekleşti. Binlerce sağlık profesyonelinin katıldığı kongre hakkında değerlendirmelerde bulunan EDAD kurucularından ve halen başkanlık görevini sürdüren Prof. Dr. Selim Pamuk, “Bu tarz organizasyonların Türkiye’de gerçekleşmesi dünyanın bize bakış açısının pozitif yönde artmasını sağlıyor. Tıp alanında dünya çapında bir ülke olduğumuzu ancak bu tarz organizasyonlarla gösterebiliriz. Kongreye katılan yerli&yabancı estetikle yakından ilgilenen diş hekimleri kongreden ve ortaya koyduğumuz yaklaşımdan çok memnun kaldı” dedi.

Pamuk, “Hızla gelişen teknoloji ile birlikte estetik diş hekimliği alanındaki değişim ve gelişimlerin dünya ile aynı diş hekimlerine ulaştırılması misyonuyla çıktığımız bu yolda 21 yılda çok önemli mesafeler kat ettik. Bu kongrede tüm diş hekimlerine, akademik düzeyden ödün vermeden bilginin muayenehane pratiğinde kullanılabilir şekle dönüşebileceğini göstermeye çalıştık” diye konuştu. Pamuk, 22. Uluslararası Estetik Diş Hekimliği Kongresi’nin ise 19-20-21 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenleneceğini belirtti.

Diş çapraşıklığına yerli çözüm

Kongrede özellikle 3D Printer teknolojisi ile üretilen şeffaf apareyler katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılaşarak kongreye damgasını vurdu. İTÜ mezunu girişimci gençlerin geliştirdiği çok özel bir teknolojiyle üretilen ORTHERO şeffaf apareyler kongrede en çok dikkat çeken ürünlerden oldu. Kişiye özel üretilen ilk yerli şeffaf apareyler, şimdiye kadar 8 bini aşkın vakada yüzde 98 oranında başarıyla tamamlandı. Şeffaf apareyler, 3 boyutlu teknolojilerin güçlü potansiyelini, ileri mühendislik yöntemleriyle birleştirerek hastaların diş çapraşıklığını kısa bir sürede tedavi ediyor.

Rekor sayıda katılımcıyı ağırladı

Rekor sayıda katılımcıyı ağırlayan 21. Uluslararası Estetik Diş Hekimliği Kongresi’nde, dünya çapında konuşmacılar estetik diş hekimliğinin tüm branşlarını kapsayacak farklı konuları ele alındı. Dr. Oscar Gonzales, “Dental İnplantlarda Protetik Olarak Yumuşak Doku Şekillendirmesi”ni; Dr. Nuno Sousa Dias ve Dr. Mariana Alves, “Orto-Endo Yaklaşımları ve İnterdisipliner Tedavi Planlamasında Tartışmalı Durumlar”ı; Dr. Med. Dent. Alexandros Manolakis, “Dijital İmplantoloji 3.0 - Dijital Rehber Plaklar ile İmplant Planlamasından Cad/Cam Protetik Tedavilere Kadar Dijital İmplantoloji”yi; Dr. Roberto Molinari, “Aynı Gün Içinde Gülüş Tasarımı Ve Ön Bölge Estetiği Tedavi Konsepti”ni; Dr. Javier Tapia, “Kompozit Rezinler ile Diş Yaşlanmasının Taklit Edilmesi: Zorlukları Ve Yapılabilirliği”ni anlattı. Kongrede ana salonda yapılan teorik sunumların yanı sıra yan salonlarda workshop ve uygulamalı kurslar da düzenlendi.