ANKARA 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) resmi internet sitesinde Türkiye'nin tütünle mücadelesinin ''başarı hikayesi'' olarak nitelendirildiği belirtildi.
Tütün kullanımı yaygınlığının azaltılmasında sağlıklı tütün kontrolü politikalarını benimseme ve uygulama konusunda güçlü bir siyasi irade ve hükümet kararlılığı olmadan yapılamayacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''DSÖ'nün gerek internet sitesinden gerekse gerçekleştirdiği toplantılarda ülkemize yönelik övgü dolu sözleri bu mücadeleyi planlayıp hayata geçirenlerle böylesine önemli bir konuyu sahiplenip en büyük destekçisi olan halkımız ve güzel bir medya savunuculuğu örneği gösteren Türk medyası açısından tam bir gurur vesilesidir. Türkiye'nin 2008'den beri yürüttüğü tütünle mücadelede yakaladığı son başarısı, DSÖ Avrupa Bölgesi 62. Bölge Toplantısı'nda duyuruldu. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Zsuzsanna Jakab, Türkiye'nin DSÖ'nün MPOWER ölçütlerinin tamamını yerine getiren dünyadaki ilk ve tek ülke olduğunu açıkladı.''
Açıklamada MPOWER'ın, DSÖ'nün ülkelerin tütün kontrol çalışmalarına rehberlik etmesi için tüm üye ülkelere önerdiği politika paketi olduğu bilgisi de yer aldı.