ENGİN SARI/İSTANBUL/VHA 

Dr. Kolankaya seminerde, “Tedavi artık çok kolay. Eskiden tüp bebek tedavisinde kalçadan iğneler yapılıyordu; artık yapılmıyor. Tedavi 15 gün sürüyor” dedi.
Beylikdüzü Belediyesi’nin davetlisi olan Op. Dr. Aytuğ Kolankaya, gündemi her zaman canlı kalan “Tüp Bebek ve Kısırlık” konusunu masaya yatırdı. Slayt gösterisi eşliğinde verilen seminerde tüp bebek, kısırlık, kısırlık tedavisi üzerine önemli açıklamalar yapıldı. Kısırlık tedavisi ve tüp bebek uygulamalarındaki en son teknikleri anlatan Dr. Kolankaya, son yıllarda bilim ve teknolojinin gelişmesine paralel olarak çocuk arzusu gerçekleşemeyen çiftlerin tanı ve tedavisinde büyük ilerlemeler yaşandığını belirtti. Tüp bebek tedavisinin artık çok kolay olduğunu söyleyen Kolankaya, “Eskiden tüp bebek tedavisinde kalçadan iğneler yapılıyordu; artık yapılmıyor. Tüp bebek tedavisi 15 gün sürüyor. Bir kadının 15 gün içerisinde bize 6 kez erkeğin ise 1 kez gelmesi gerekiyor. 4 defa ultrasona bir defa yumurta toplamaya bir kez de transfere gelmesi yeterli” dedi.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin izlemesi gereken yöntemleri de anlatan Kolankaya, Daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı.