Katar'da, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olduğu saptanan corona virüsüne yakalananların sayısının 8'e yükseldiği bildirildi.

Katar Yüksek Sağlık Kurulu, Katar resmi haber ajansı Kuna'da yer alan açıklamasında, epidemiolojik araştırma işlemleri sırasında 48 yaşındaki bir Katar vatandaşında corona virüsü tespit edildiğini duyurdu.

Açıklamada, Katar'da son bir yılda 8 virüs vakası tespit edildiği, hastalık nedeniyle şu ana kadar 2 kişinin öldüğü belirtildi.

Eylül 2012'den bu yana 127'si Suudi Arabistan, 8'i Katar, 6'sı Birleşik Arap Emirlikleri, 3'ü Tunus, 2'si Ürdün ve biri Umman'da olmak üzere dünya genelinde corona ile ilgili 157 vakaya rastlandı.

Corona virüsü, Ortadoğu ülkelerinin yanısıra İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi bazı Avrupa ülkelerinde de görüldü. Hastalık nedeniyle 53'ü Suudi Arabistan'da olmak üzere şu ana kadar dünya genelinde 62 kişi hayatını kaybetti.

2003 yılında daha çok Asya kıtasında görülen kısa süreli SARS salgınında, 800'den fazla kişi ölmüştü.

Corona virüsü MERS-CoV, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaşabileceği kaydediliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi bulunmayan virüse karşı hiçbir koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.