FUNDA ŞİMŞEK KOCABAŞ
Medicana International İstanbul Hastanesi (Beylikdüzü) Medikal Estetik Bölümü Koordinatörü
Güneş, kum ve deniz derken yıpranması muhtemel ciltlerimizi yaza hazırlamak önemli bir konu. Tabi ki profesyonel bakım almak en azından böyle mevsim dönüşlerinde olmazsa olmaz. Şöyle iyi bir temizlik, özellikle sağlam bir peeling sonrası gözenek temizliği nasıl da nefes aldırıyor cildimize. Canlandırıcı bir serum uygulaması üstüne nemlendirici ve dinlendirici bir maske ile işteeeee hazırız.
Aman ha, mevsime girerken yaptırdım bakım, bu bize kışa kadar yeter demeyelim. Evde günlük temizlik ve bakıma devam. Sabah ve akşam temizlenen ve nemlendirilen bir cilt, zamanın izlerine karşı en güçlü kalkanımız. Haftada en az 2 kere peeling ve en az bir kere maske uygulamasını evde de yapmamız önemli. İşte evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz nemlendirici maske tarifi:
Malzemeler;
1 olgun avokado
1 yumurta beyazı ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 çay kaşığı limon suyu
Bildiğiniz gibi Avokado tekli doymuş yağla, oleik asit ve anti-enflamatuar etkili fitostoreller içermektedir. Oleik asit kuru cilt nemlendirilmesinde önemlidir, fitostoreller ise cildi onarmak açısından önemlidir.
Maskenin hazırlanışı:
Tüm malzemeler ezilerek iyice birbirine karıştırılır. Temizlenmiş cilde eşit kalınlıkta uygulanır. 30 dakika kadar ciltte bekleyen maske iyice kurumuş olacaktır. Ilık su ile yıkayarak cilt durulanır.
Bir avokado ile hazırlanan bu maske tek seferlik uygulama için fazla gelecektir. Buzlukta bir buzdolabı poşeti içinde dondurarak saklayabilirsiniz. Her hafta oda sıcaklığında çözülmesini bekleyerek tekrar kullanabilirsiniz.
Maskenin cildinizde yarattığı nem etkisini içeriden desteklemeyi unutmayın lütfen, bol bol su için.
Kısa bir peeling tarifi ile kapatalım bu yazıyı, ne dersiniz ☺
İçtiğiniz türk kahvesi telvesini ılık iken tüm cildimizi ovalamakta kullanalım  En kolay peeling ;)
Unutmayın; her kadın güzeldir, yeter ki bakımlı olsun…
Sevgiler…