İSTANBUL

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, otopsi sonuçlarına göre metil alkol zehirlenmesi sonucu 27 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Şu anda adli tıpta teşhis bekleyen 3 vefatımız var" dedi. 

Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin açılışının 112. yıl dönümünü dolayısıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesinde düzenlenen törene katılan Bakan Müezzinoğlu, program sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Mantar zehirlenmesiyle ilgili Müezzioğlu, bu tür zehirlenmelerle genelde ilk ve sonbaharda karşılaşıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu anlamda Sağlık Bakanlığımız ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu 'Alo 114' zehirlenmelerle ilgili her türlü bilgiyi vatandaşımıza veriyor. Burada vatandaşımızdan istediğimiz doğadan topladıkları mantar konusunda duyarı olmalarıdır. Her yıl karşılaştığımız bu tür vakalar, ne yazık ki can kayıplarına sebep oluyor. Bu yıl 2 vatandaşımızı mantar zehirlenmesinden dolayı kaybettik. Yaklaşık 67 hasta şu anda bizim hastanelerimize mantar zehirlenmesi nedeniyle müracaat etmiş. İki vatandaşımızı kaybetmiş durumdayız, 10 vaka da şu anda tedavide. Burada vatandaşlarımızdan dikkat ve duyarlılık bekliyoruz."

Sahte içki nedeniyle gerçekleşen ölümlere ilişkin soruya ise Bakan Müezzinoğlu, "Metil alkol zehirlenmesiyle, otopsi sonuçlarıyla 27 vakamızı kaybettik. Şu anda adli tıpta teşhis bekleyen 3 vefatımız var. Hastanelerde yoğun bakımda 8 vakamız var. 5 vakamız da servislerde tedavi ediliyor. Toplam 91 alkol zehirlenmesiyle gelen vatandaşımız oldu" yanıtını verdi.