ESKİŞEHİR - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yakalandığı deri hastalığı nedeniyle güneşe ve gün ışığına çıktığında vücudunda yaralar oluşan Elif Sultan Karabayır'a yardım sözü verdi.

Avcı, Eskişehir Kazım Taşkent Şeker Fabrikası'ndaki yeni dönem pancar alım törenine katıldı. Buradaki program öncesinde Bakan Avcı'nın yanına gelen Epidermolysis Bullosa (EB) hastası 12 yaşındaki Elif Sultan Karabayır, hastalığı nedeniyle okula gidemediğini söyledi.

Karabayır'ın hastalığı hakkında bilgi alan Avcı, gerekli yardımların yapılacağını belirterek, kendisi için verilen çiçeği Karabayır'a hediye etti.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Karabayır, bu yıl 7'nci sınıfa gideceğini anlatarak, "Bir an önce iyileşmek ve okuluma gitmek istiyorum. Bakanımıza okula gitmek istediğimi söyledim. Bakanımız da hastalığım konusunda ilgileneceğini söyledi ve beni çok mutlu etti" dedi.

Karabayır'ın babası Osman Karabayır da kızının güneş ışınlarının hücredeki zararlı etkilerini ortadan kaldıran enzimin eksikliği nedeniyle ortaya çıkan bir deri hastalığına yakalandığını ifade ederek, "Elif'in derisinin güneş ışığına veya darbeye maruz kalmasıyla vücudunda çeşitli yaralar oluşuyor. Güneşe çıkabilmesi için gereken özel kıyafeti İngiltere'den geliyor ancak bunu şu an temin edemiyoruz. Sayın Bakanımızın yardımcı olacağını söylemesi bizi çok mutlu etti" diye konuştu.