İZMİR - İzmir'de aynı anda iki ameliyat ile gündeme gelen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt,  yaptığı açıklamada, tıbbın her branşında standartların hızla değiştiğini, 20 yıl önceki ameliyat teknolojisinin değiştiğini, ancak aynı binaları kullanmak zorunda kaldıklarını söyledi. 

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Ege Doğumevi'nde aynı anda iki ameliyatın gerçekleştirildiği ameliyathanenin 1992 yılında yapıldığını ifade eden Taşyurt, "1992 yılında yapılmış bir ameliyathanenin şartlarını değiştirmek o kadar kolay değil, ancak yenileyerek modernize edebilirsiniz, binanın statiğini, mimarisini değiştiremezsiniz. Biz de gerekli sterilizasyon, filtrasyon tedbirlerini alarak ameliyathaneyi kullanmaya devam etmek zorundayız" dedi.

Hastanelerdeki yeni binaların yeni teknolojiye uygun olarak yapılması gerektiğine dikkati çeken Taşyurt, şöyle konuştu: 

"Haberlere konu olan hastanemizdeki aynı anda iki ameliyat zaruretten kaynaklansa da teknolojik olarak değişikliğin yapılması mümkün değildir.

Ancak bu uygulama insan sağlığına zarar vermez, her türlü sterilizasyon kuralları işliyor, vatandaşlarımız tedirgin olmasın. Yapılan ölçümlere göre enfeksiyon oranlarında hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz ve dünya ortalamalarının çok altındayız."