KONYA - Marangoz atölyesinde çalışan üç çocuk babası Ömer Türkan (34), yaklaşık bir ay önce sağ elini makineye kaptırdı. Türkan'ın kopan 3 parmağından ikisi yerine dikilse de işlevini yerine getiremedi. 

Sağ elini kullanamayan Türkan, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.

Hastanenin Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun ve ekibi, Türkan'ın sol ayağının ikinci parmağını sağ elinin baş parmağına başarılı şekilde nakletti. Elini kullanmaya başlayan Türkan, nakledilen parmağını da hissetmeye başladı.

Damarlar mikroskop altında birleştirildi

Ameliyatla ilgili, AA muhabirine bilgi veren Prof. Dr. Tosun, iş kazası sonrası kendilerine başvuran hastalarının baş parmak ile işaret parmağının işlevini yerine getiremediği için elini kullanamama şikayetinin bulunduğunu belirtti.

Ayağından alınan parmağın buraya nakledilebileceğini söyledikleri hastalarının, operasyonu hemen kabul ettiğini dile getiren Tosun, şunları kaydetti:

"Atardamar, toplardamar ve his veren sinirler, mikroskop altındaki dört saatlik operasyonla dikildi. Damarlar 1,5 milimetre çapındaydı. Hastanın genç olması, sigara içmemesi parmağın dikilen bölgeye uyumu açısından oldukça önemliydi. Hastamızın parmağında his var. Ömer, fizik tedaviyle parmağını tam anlamıyla hissedecek ve kullanabilecek. İlerleyen dönemde ayağından alacağımız bir başka parmağı işaret parmağına nakledeceğiz. Şu an her şey yolunda."

"Görenler çok şaşırıyor"

 Türkan ise elini kullanamadığı için ameliyat yapılması önerisini hemen kabul ettiğini vurguladı. Operasyon sonrası yaşadığı mutluluğu anlatacak kelime bulmakta güçlük çektiğini aktaran Türkan, "Artık elimle bir şeyler tutabiliyorum. Ayak parmağımın elimde olduğunu görenler çok şaşırıyor" dedi.