AĞRI - Kentte yaşayan 40 yaşındaki Makbule Yaşar, doğum sancıları başlayınca Ağrı Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne başvurdu.

Hamileliği sırasında dış gebelik yaşandığına dair herhangi bir belirtiye rastlanmayan bedensel engelli Yaşar'ın, doğumu sırasında bebeğin rahimde bulunmadığı anlaşıldı.
Annenin karın duvarı ve bağırsaklarına yapışan bebeğin, doktorların müdahalesiyle sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi sağlandı.

Yaşar, yapılan müdahaleyle hamileliğinin 36'ıncı haftasında dünyada sadece birkaç örneği görülen dış gebelikle 2.9 kilogram ağırlığında bir kız bebeği dünyaya dünyaya getirdi.
Doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kör, böyle bir gebeliğin tıp literatüründe çok nadir görüldüğünü, hatta dünyada sadece birkaç örneğinin olduğunu söyledi. Kör, ''Bu nadir görülen vakalarda da genellikle bebek ilk 3 ayda ölüyor. Bu kadar uzun süre büyüyüp ve canlı olarak doğan bebek sayısı dünyada sadece birkaç tanedir. Bunlardan birisi de Ağrı'da doğdu'' diye konuştu.

Çok acı çekiyordum

Anne Makbule Yaşar da 3 yıldır çocuk hasreti çektiğini, sıkıntılı bir dönemin ardından bir kız bebekleri olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi, ''Ağrılarımdan dolayı dayanamıyordum. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Ben çok mutluyum'' dedi.