ANTALYA 

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkan Prof. Dr. Alper Demirbaş yönetimindeki ekip tarafından aynı gün gerçekleştirilen ameliyatlarla Bosna-Hersek'ten Selma Dilek'e (29) kardeşi Semir Pilav'dan (25), Libyalı Manınur Feraz Mohammed'e (64) oğlu Tareg Manınur Mohammed'den (31), Kırgızistanlı Azamet Semetev'e (30) babası Temirbek Semetev'den (55) ve Mersinli Halil İbrahim Kiraz'a (26) babası Basri Kiraz'dan (56) alınan böbrek başarıyla nakledildi. 

Ameliyatların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Demirbaş, aynı günde 4 ayrı ülkeden, 3 kıtadan 4 kişiye organ nakli yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Antalya'nın sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada organ nakli için tercih edilen bir kent olduğuna dikkati çeken Demirbaş, ''Hastaların nakil olmak için Türkiye'yi tercih etmesi, dünyada organ naklinde geldiğimiz noktanın en önemli göstergesidir. Merkezimiz hem organ naklindeki başarı hem de yapılan organ nakli sayısı bakımından son 4 yılda ABD ve Avrupa ülkelerindeki tüm merkezlerden daha başarılı bir noktadadır. Bunun bize verdiği gurur ve sorumlulukla Antalya'nın ve Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyurduğumuz için çok mutluyuz'' dedi.